Inschrijven op de nieuwsbrief

Jens Christian Grøndahl

Jens Christian Grøndahl
Jens Christian Grøndahl

(Denemarken, 1959) is een van de meest succesvolle schrijvers van dit moment. Hij schreef talrijke romans, essays, toneelstukken en teksten voor de radio. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Zijn nieuwe roman Portret van een man is een ode aan de liefde. Grøndahl studeerde filosofie en woont in Kopenhagen.

Archief beschikbaar voor: Jens Christian Grøndahl

 • Jens Christian Grøndahl meets Gustaaf Peek: Love, Lust and Literature

  Jens Christian Grøndahl meets Gustaaf Peek: Love, Lust and Literature

  Met: Gustaaf Peek, Jens Christian Grøndahl

  Twee schrijvers, één thema: het mysterie van liefde en lust. Hun beider recente romans zijn even ambitieus als bevlogen: Portret van een man van Jens Christian Grøndahl en Godin, held van Gustaaf Peek. Ook zijn beiden gepassioneerde literatuurminnaars, die hun liefde voor de literatuur graag met anderen delen. Samen doen zij een poging het mysterie van liefde en lust te doorgronden. Twee schrijvers in gesprek over de liefde – voor vrouwen, maar ook voor boeken. Het gesprek is in het Engels.

  Jens Christian Grøndahl (Denemarken, 1959) is een van de meest succesvolle schrijvers van dit moment. Hij schreef talrijke romans, essays, toneelstukken en teksten voor de radio. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Zijn nieuwe roman Portret van een man is een ode aan de liefde. Grøndahl studeerde filosofie en woont in Kopenhagen.

  Gustaaf Peek (Haarlem, 1975) schreef vier romans en brak met zijn laatste boek Godin, held door naar het grote publiek. Naast schrijver is hij ook redacteur van het literair tijdschrift De Revisor. Peek studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Leiden en woont en werkt in Amsterdam.

  Avond in samenwerking met uitgeverij J.M. Meulenhoff