Inschrijven op de nieuwsbrief

Jennifer Martis

Jennifer Martis
Jennifer Martis

(Curaçao) studeerde in 2003 af aan de Hogeschool van Utrecht als Creatieve Therapeut Drama. Na terugkeer op Curaçao werkte ze kort als dramatherapeute in de verslavings-zorg. Sinds haar terugkomst geeft zij dramalessen aan onder meer deelnemers van de reality tv-show Star Academy. Ze speelde in Den nòmber di tata (In de naam van de vader), van Albert Schoobaar. In 2006 reist ze naar Nederland voor het stuk Breakfast @ Oranje van Theater Luna Blou. Momenteel is ze bezig met het herschrijven van haar winnende stuk Tra'i seru (Achter de berg) van het schrijversfestival van Theater Luna Blou. Ze werkt sinds 2005 als jongerenwerker bij de Youth Station van de Openbare Bibliotheek. Hier produceerde en presenteerde ze twaalf afleveringen van het tv-programma Awó bo sa.

Archief beschikbaar voor: Jennifer Martis

  • Antillen/Aruba 2007

    Krusa Laman - Teatro Luna Blou Curaçao

    Met: Boy Dap, Erich Zielinski, Gabeba Baderoon, Jennifer Martis, Jit Narain, Jopi Hart, Mario Kleinmoedig, Nukila Amal, Ramsey Nasr

    Een avond met voordracht, muziek en gesprekken. Met dichteres Gabeba Baderoon uit Zuid-Afrika, dichter Ramsey Nasr uit Nederland, poet Jit Narain from Suriname, schrijver Nukila Amal uit Indonesie, de Curaçaose musicus en performer Boy Dap, auteurs Jopi Hart en Erich Zielinksi en actrice Jennifer Martis. De avond wordt gepresenteerd door Mario Kleinmoedig. Onderdeel van de avond is een gesprek met de auteurs met het onderwerp 'Writing at the Crossroads of Globalization and National Context'. De wereld globaliseert, het lokale, het eigene staat onder druk. Is de schrijver zich daarvan bewust, behoort hij zich ervan bewust te zijn? Hoe beinvloedt dat bewustzijn of onbewustzijn zijn werk?