Inschrijven op de nieuwsbrief

Jan Pronk

Jan Pronk - foto Dida Mulder
Jan Pronk - foto Dida Mulder

(Scheveningen, 1940) is een sociaal en maatschappelijk betrokken econoom en voormalig minister en Tweede Kamerlid voor de PvdA, die zich tijdens een groot aantal leidende posities bij internationale en VN-organisaties sterk heeft gemaakt voor vrede en voor bestrijding van armoede in de wereld. Pronk was minister van Ontwikkelingssamenwerking in de kabinetten Den Uyl, Lubbers III, Kok I en Kok II. Voor de Verenigde Naties was hij onder meer vice-secretaris-generaal van UNCTAD, hoofd van de VN-vredesmissie in Soedan en voorzitter van de VN-conferentie over klimaatverandering. Hij is emeritus professor theorie en praktijk van internationale ontwikkeling aan het International Institute of Social Studies. Jan Pronk is bestuurslid van Writers Unlimited.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Jan Pronk

  • Winternachten 2019

    Imagine Africa is the Future - International Storytelling Symposium

    Met: HemelBesem, Jan Pronk, Jennifer Nansubuga Makumbi, Kees Biekart, Lamin Kuyateh, Otieno Ong'ayo

    Afrika is vaak in het nieuws als het gaat om oorlogen, droogte, honger, armoede en migratie naar Europa, zoals we dat zien in beelden van bootvluchtelingen op de Middellandse zee. Maar ook al zijn er nog veel onopgeloste problemen: het continent maakt een verbazingwekkend proces door van economische en sociale verandering. 'Africa is the Future' is meer dan alleen een slogan op een T-shirt.
    Tijdens dit story-telling symposium - georganiseerd in samenwerking met het International Institute of Social Studies - spraken academici, schrijvers, dichters en politici uit Afrika en Europa voor en met het publiek. Ze deelden hun verhalen en toekomstbeelden van en over het Afrikaanse continent, afgewisseld met muzikale optredens van Lamin Kuyateh. Engels gesproken.