Inschrijven op de nieuwsbrief

Hannah van Binsbergen

Hannah van Binsbergen voor Winternachten 2017 - foto Jelmer de Haas
Hannah van Binsbergen voor Winternachten 2017 - foto Jelmer de Haas

(1993) debuteerde in 2016 met de bundel Kwaad gesternte, die haar direct een nominatie voor de VSB Poëzieprijs 2017 opleverde. Van Binsbergen, die wijsbegeerte studeerde aan de UvA, onderzoekt in deze bundel hoe je nog een zinvol leven kunt leiden in een wereld waarin marktwerking en strijd leidend zijn. De droom van de vooruitgang staat in schril contrast met het individu die zich niet thuisvoelt in de wereld waarop hij geen grip heeft. Ze dicht over de uitputting van de aarde, over onbetaalbare medicijnen. Ondanks haar treurige mensbeeld is er hoop. De hoop van het woord dat volgens haar het verschil kan maken. Woorden van dichters die zich verbinden en midden in de samenleving staan.

(2017)

Archief beschikbaar voor: Hannah van Binsbergen

  • Winternachten 2017 – Friday Night Unlimited

    De Verborgen Ruimte - Poëzie

    In De verborgen ruimte wordt de kaart opnieuw gelezen en uitgevoerd door negen dichters. Welke geluiden en toonsoorten horen daarbij, wat is er nog niet gezegd en wat wordt er steeds weer verkeerd verstaan? Wie bevindt zich aan de randen of juist midden in het centrum? De verborgen ruimte kan zich in een VINEX-wijk bevinden, in een lichaam, een megastal of in een verslavingskliniek. Dat heeft consequenties. Wie in de verborgen ruimte kijkt, verliest een aantal zekerheden. Wanneer de kaart opnieuw wordt gelezen, komt niemand meer thuis.

    'VSB Poëzieprijs op Tournee' maakt deel uit van De verborgen ruimte; onder de optredende dichters zijn de auteurs van drie voor de VSB Poëzieprijs genomineerde dichtbundels: Kwaadgesternte door Hannah van Binsbergen, Lichtmeters van Ruth Lasters en Koelkastlicht door Rodaan Al Galidi. Verder dragen ook Marieke Rijneveld, Dominique de Groen, Mira Feticu, Obe Alkema, Simone Atangana Bekono en Ton van 't Hof voor uit hun werk. De verborgen ruimte is samengesteld door en wordt gepresenteerd door dichter Maarten van der Graaff, in 2014 winnaar van de C.Buddingh'-Prijs voor zijn debuutbundel Vluchtautogedichten.