Inschrijven op de nieuwsbrief

Guiselle Martha

Guiselle Martha
Guiselle Martha

(1978) is geboren op Curaçao en migreerde in 1999 naar Nederland. Ze heeft o.a. als post-doctoraal onderzoekster onderzoek gedaan naar identiteit, transnationalisme en belonging. Ze studeerde Latijns Amerikaanse Literatuur in Leiden en is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (cultural studies) op de transnationale identiteit van Curaçaoënaars, zoals die geuit wordt in hedendaagse muziek. Guiselle benadert deze onderwerpen niet alleen vanuit academisch perspectief, maar neemt als één van de oprichters van Tipiko Den Haag een actieve rol op zich, onder andere als regisseur en actrice. Guiselle schrijft graag korte verhalen, o.a. voor de Caribbean Studies Association. Samen met Julian Starink schreef zij verschillende theaterstukken en daarnaast werken zij samen aan de korte film Seú / de oogst. In het theaterstuk De wedstrijd van Koning Shon Arei is Guiselle te zien als vertelster van verhalen over de spin Kompa Nanzi.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Guiselle Martha

 • Winternachten 2020

  A Free Mind, Caribbean Style!

  Met: Guiselle Martha, Junadry Leocaria, Tipiko Den Haag, Vany Hooi, Walter Palm

  In Bibliotheek Ypenburg nemen we u mee op een reis door muziek, dans en poëzie uit het Caribisch gebied. Een wervelend programma, met ook stof tot overpeinzing.
  De Curaçaose dichters en denkers Walter Palm en Guiselle Martha treden op. Muziekgroep Tipiko Den Haag laat je zelf ervaren dat Caribische muziek bijzonder aanstekelijk is. En dansers zoals Junadry Leocaria nodigen je uit op de dansvloer!

  Het thema van deze editie van het Winternachten festival is A Free Mind. Programmaker Julian Starink: "Wat betekent dat eigenlijk? Hoe vrij zijn we in ons denken? Wat kunnen we leren van het Caribisch gebied?"

  In gedichten en spoken word laten Walter Palm en Guiselle Martha je een Caribisch gebied ontdekken waarin culturen elkaar - gewild en ongewild - ontmoet hebben. Je swingt mee op de ongelooflijke diversiteit aan muzieksoorten van Aruba, Bonaire en Curaçao die muziekgroep Tipiko Den Haag je laat horen. En Junadry Leocaria laat zien dat muziek niet alleen bedoeld is om naar te luisteren: de dansvloer gaat zeker open!