Inschrijven op de nieuwsbrief

Gerda Blees

Gerda Blees - foto Bartjan de Bruijn
Gerda Blees - foto Bartjan de Bruijn

(1985) debuteert met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet (2017) en publiceert vervolgens de dichtbundel Dwaallichten (2018), genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. In 2020 verscheen haar debuutroman Wij zijn licht (2020), die werd bekroond met de Boekhandelsprijs, de European Union Prize for Literature en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De vertaalrechten van haar roman zijn aan negen landen verkocht en in Nederland werden al tienduizenden exemplaren verkocht. In 2022 verschijnt Week, een zwangerschap in gedichten. Met verwondering en zelfrelativering laat Blees zien hoe het aanstaande moederschap haar lichaam en leven verandert.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Gerda Blees

 • Writers Unlimited 2024 – Friday Night Unlimited

  Writers Unlimited Festivalcafé

  In dit kloppende festivalhart ontmoette je elkaar met een drankje. Aan de Radio Writers Unlimited-tafel draaide presentator en DJ Francis Broekhuijsen on air plaatjes en knoopte een gesprek aan met onder meer festivalauteurs. In de Poëziepoli schreef Gerda Blees ter plekke een gedicht voor je. De rijk met boeken van festivalauteurs gevulde bookshop van De Vries Van Stockum was de hele avond geopend.

  Extra, en alleen deze avond: kapper Youri Straatman AKA de mattenkoning van Den Haag - knipte gratis je mat (bij): zijkant en bovenkant kort, oren vrij en aan de achterkant lekker laten wapperen. De rebelse Haagse mat beleeft een come-back, en Youri - salonmanager en allround hairstylist van Kinki Kappers op het Noordeinde - knipt bekend Den Haag waaronder leden van Goldband en Son Mieux.

  Meet & Greet bij de bookshop:
  Ontmoetingen met schrijvers voor een gesprek of het signeren van hun boek!

 • Writers Unlimited 2024 – Saturday Night Unlimited

  Writers Unlimited Festivalcafé

  In dit kloppende festivalhart ontmoette je elkaar met een drankje. Aan de Radio Writers Unlimited-tafel draaide presentator en DJ Francis Broekhuijsen on air plaatjes en knoopte een gesprek aan met onder meer festivalauteurs. In de Poëziepoli schreef Gerda Blees ter plekke een gedicht voor je. De rijk met boeken van festivalauteurs gevulde bookshop van De Vries Van Stockum was de hele avond geopend. Vanaf 23:15 uur was het swingen en dansen in de Silent Disco op de beats van DJ Socrates!

  Meet & Greet bij de bookshop:
  Ontmoetingen met schrijvers voor een gesprek of het signeren van hun boek!