Inschrijven op de nieuwsbrief

Frans Booi

Frans Booi
Frans Booi

(Bonaire, 1943) studeerde aan de Kunstacademie in Den Bosch, werd daarna leraar, en was oprichter van FAB – Foundation for Art and Industry Bonaire, mede-oprichter van UN-FO-BON – Foundation Union Folkloriko Boneriano. Hij is verhalenverteller en was presentator, regisseur en producer van het radioprogramma Cultura di Bonaire en de verhalen van Pa Buchi and Pa Gyermo. Viertien jaar lang was hij hoofd van de afdeling cultuur en onderijs van Bonaire. Hij was een van de schrijvers van het eerste officiële cultuurbeleidsplan van de Nederlandse Antillen. Hij was mede-oprichter en directeur van het Museum van Bonaire. Van hem verschenen onder andere Boynay Tey, een book over mythologie en orakels van Bonaire (1997), en hij schreef, regisseerde en produceerde Boynay zoekt zijn vader voor televisie. Hij is ook beeldhouwer en schilder.

Archief beschikbaar voor: Frans Booi

  • Antillen/Aruba 2007

    Krusa Laman - Bonaire

    Met: Annie Francees, Frans Booi, Gabeba Baderoon, Izaline Calister, Jit Narain, Monica Clarinda, Nukila Amal, Ramsey Nasr, Roland Colastica

    Een avond met voordracht, verhalen en poëzie van Gabeba Baderoon uit Zuid-Afrika, Ramsey Nasr uit Nederland, Jit Narain uit Suriname en Nukila Amal uit Indonesië. De Bonairiaanse auteurs Frans Booi, Monica Clarinda en Annie Francis dragen voor uit hun werk. De Curaçaos/Nederlandse zanger3s Izaline Calister zingt verhalen uit Curaçao en Nederland. Ze wordt daarbij begeleid door percussionist Pernell Luciano Saturnino uit Curaçao en gitarist Edvard Verhoef uit Nederland. De Curaçaose acteur en schrijver Roland Colastica presenteert deze veelzijdige literaire avond.