Inschrijven op de nieuwsbrief

Frank Williams

Frank Williams
Frank Williams

(Aruba, 1941) genoot op het Dominicus College onderwijs bij de frères, waarna hij in het Neder­landse Dongen een onderwijzersopleiding volgde. Hij werkte in het basis onderwijs, studeerde Engels LO en MO-A en werd docent Engels. Ook in de politiek was hij een aantal jaren actief, onder meer als lid van de Eilands­raad. Van 1987 tot zijn pensionering was hij werk­zaam als inspecteur onder­wijs. Frank Williams is beëdigd vertaler Papiamento, Engels en Nederlands. Hij schreef werken voor het toneel, publiceerde korte verhalen in Regalo di fantasia (1989) en Alma transparen­te (1994) , de geschiedenis van Dakota (1992), de poëzie­bundel Anto­logía di Cariño (1993) en de kleine roman E Yamada (1997). In 2000 gaf hij in Isla di mi/Island op mine een anthologie van Arubaanse literatuur met vertaling uit. Meer werk is in voorbereiding.

Archief beschikbaar voor: Frank Williams

  • Antillen/Aruba 2007

    Crusa Lama - Aruba

    Met: Ernesto Rosenstand, Frank Williams, Gabeba Baderoon, Hubert Booi, Ito Tromp, Izaline Calister, Jit Narain, Nukila Amal, Ramsey Nasr, Roland Colastica

    Een avond met voordracht, verhalen en poëzie van Gabeba Baderoon uit Zuid-Afrika, Ramsey Nasr uit Nederland, Jit Narain uit Suriname en Nukila Amal uit Indonesië. De Arubaanse auteurs en vertellers Ernesto Rosenstand en Hubert Booi worden geïnterviewd door Ito Tromp. De Arubaanse auteur Frank Williams draagt voor uit zijn werk. De Curaçaos/Nederlandse zangers Izaline Calister zingt verhalen uit Curaçao en Nederland. Ze wordt daarbij begeleid door percussionist Pernell Luciano Saturnino uit Curaçao en gitarist Edvard Verhoef uit Nederland. Acteur en schrijver Roland Colastica uit Curaçao presenteert deze veelzijdige literaire avond.