Inschrijven op de nieuwsbrief

Frandjescka Balootje

Frandjescka Balootje - foto Remco Zwinkels
Frandjescka Balootje - foto Remco Zwinkels

stond in 2016 als storyteller voor het eerst in Theater Dakota. Nu is zij daar een vast gezicht geworden als host, spoken word-artiest en programmamaker van met name educatieactiviteiten. Frandjescka timmert aan de creatieve weg als schrijver, host (Ook van jou Festival, GUAP Night, Escamp festival), fotograaf en actrice.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Frandjescka Balootje

 • Winternachten 2020

  Dakota's Winternachten Verhalenfestival: Open Podium 'Dat is toch niet normaal'

  Met: Frandjescka Balootje, Lien Cornelissen

  Luister naar verhalen en voordrachten, afgewisseld met liedjes van Lien Cornelissen, in het café van Theater en Filmhuis Dakota. Wat is eigenlijk normaal? Dat is voor iedereen anders, horen we van de bewoners uit de wijk.

  Dakota's Winternachten Verhalenfestival is een initiatief van Writers Unlimited en Theater en Filmhuis Dakota ter gelegenheid van het 25e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag (15-19 januari). Met op zaterdag 18 januari ontmoetingen met schrijvers Cynthia Mc Leod, Walter Palm en Vamba Sherif en de muziektheatervoorstelling The Bright Side of Life, en op zondag 19 januari een workshop en open podium verhalen vertellen, een kinderprogramma met jeugdboekenschrijver en -illustrator Mylo Freeman en een talkshow.

 • Winternachten 2019

  Dakota's Winternachten Verhalen Festival: zaterdag­matinee

  Met: Frandjescka Balootje, Sharon Goeman

  Het Dakota Verhalenfestival stond dit jaar in het teken van Winternachten en het thema 'Who Wants to Live Forever'. Op deze zaterdagmiddag was er een feestelijk programma voor jong en voor oud. Dat begon voor 'jong' en 'families' in het café van het theater, met een kinderlunch met verhalen van en over de buurt en een kindervoorstelling. In de filmzaal was er een kinderfilm en op het plein voor het theater hoorden we verhalen rond het kampvuur. Om 16.00 uur startte het volwassenen-programma met Dakota's Eeuwige Verhalen Café; verhalen in alle vormen, in alle maten en door verschillende mensen. Mét eten verzorgd door het Tienerrestaurant! De toegang was gratis, maar reserveren via de website van Theater Dakota was aanbevolen (beperkte capaciteit).
  12.00 - 12.35 Buurtfilm Escamp. (volw.)
  13.00 - 14.30 UITVERKOCHT KinderVerhalenLunch: Sharon Goeman presenteerde een afwisselend programma tijdens de lunch in het café van het theater. Met een kindervoorstelling en verhalen van jonge vertellers uit de buurt. (kids, familie)
  14.30 - 16.00 Kinderfilm in de filmzaal van Dakota, met na afloop warme chocomel en verhalen bij het kampvuur op het plein. (kids, familie)
  16.00 - 19.00 UITVERKOCHT Dakota's Eeuwige Verhalen Café. Schrijvers en vertellers uit de buurt rappen, zingen en vertellen over 'eeuwig leven' en dromen over de toekomst. Over al het moois dat niet verloren mag gaan. Welke songteksten wil je doorgeven, welke boeken zouden nooit vergeten mogen worden? We luisterden naar verhalenvertellers in alle soorten en maten. Terwijl we keken en luisterden, was er eten in het café. Het verhaal van Escamp (alle wijken van dit stadsdeel schrijven samen een verhaal!) werd verteld, het verhaal achter schilderijen en voorwerpen van mensen zoals jij en ik. Frandjescka Balootje presenteert. (volw.)