Inschrijven op de nieuwsbrief

Ferdinand Lankamp

Ferdinand Burwick Lankamp, CLEEFT
Ferdinand Burwick Lankamp, CLEEFT

(Alphen aan de Rijn, 1989) groeide op in Leiden en Voorschoten. Hij doorliep het Stedelijk Gymnasium Leiden en studeert na een lange en vooral chaotische studententijd nu bijna af als historicus aan de Leidse universiteit. Zijn specialisme is koloniale geschiedenis, in het bijzonder de dekolonisatie van Indonesië. Hij is als redacteur verbonden aan digitaal cultureel magazine De Optimist. Ook was hij presentator van de door De Optimist georganiseerde Boekenruilborrel. Daarnaast is hij boekenredacteur bij cultuurweblog CLEEFT, en in die hoedanigheid schrijft hij recensies, reportages en interviews. Soms schrijft hij zelf ook proza: zo was hij in december 2015 de winnaar van de kerstverhalenwedstrijd van Leids universitair weekblad Mare. Na zijn afstuderen start Ferdinand aan de eerstegraads lerarenopleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Archief beschikbaar voor: Ferdinand Lankamp

  • Winternachten 2016

    Help, ik debuteer! Literaire brunch met CLEEFT

    Met: Abdelkader Benali, Bregje Hofstede, Ferdinand Lankamp, Gerson Main, Lize Spit, Peter Nijssen

    Een informele literaire brunch in het festivalhart: de gezellige foyer van Theater aan het Spui. Programma i.s.m. CLEEFT, de community voor liefhebbers van films, boeken, exposities, concerten, voorstellingen en culinaire events

    Wat gebeurt er met je als je eerste boek wordt uitgegeven? Als het zomaar ineens in de winkels ligt, je naam in de krant staat en tv, radio en talkshows staan te dringen om jou te gast te hebben? Een mooie prestatie, maar debuteren kan ook erg zwaar zijn. Er verschijnen kritische recensies over jouw 'kindje'. Of erger, je boek wordt helemaal niet opgemerkt. In dit programma zijn schrijvers te gast die populair zijn onder de lezers van CLEEFT. Zo debuteerde Bregje Hofstede in 2014 met De hemel boven Parijs. Lize Spit moet zelfs meteen na afloop van dit programma op weg naar de presentatie van háár eerste boek: Het Smelt. Ervaren uitgever Peter Nijssen van De Arbeiderspers vertelt hoe het er vroeger aan toeging en hoe het tegenwoordig gaat met debutanten. En hij gaat in op de do's en don'ts voor beginnende schrijvers. Ook in de muziek kun je plotseling meegesleurd worden in een publiciteitsgolf. Dat overkwam Gerson Main, de zanger met de bontmuts, die in de finale stond van De beste singer-songwriter van Nederland. De presentatie is in handen van CLEEFT-recensent Ferdinand Lankamp en schrijver Abdelkader Benali, die met Bruiloft aan zee een droomdebuut had in 1996.