Inschrijven op de nieuwsbrief

Felix Rottenberg

Felix Rottenberg - foto Felix Rottenberg
Felix Rottenberg - foto Felix Rottenberg

(Amsterdam, 1957) is voorzitter van Stichting LIRA, de auteursrechtenorganisatie voor (scenario)schrijvers, dichters, vertalers, freelance journalisten en ondertitelaars. Hij is ook voorzitter van de Amsterdamse Kunstraad en van het Nieuw Genootschap van Nederlandse Componisten (Nieuw Geneco). Hij was oprichter en directeur van het politiek culturele debatcentrum de Balie en voorzitter van de Partij van de Arbeid.

(WU 2017)

Archief beschikbaar voor: Felix Rottenberg

  • Winternachten 2017 – Friday Night Unlimited

    Macht heeft altijd gelijk - de lessen van House of Cards

    Op het moment dat Amerika zijn nieuwe president verwelkomt, onderzoekt Winternachten Festival die andere: Frank Underwood, de ster in House of Cards. Filosoof Tom Dommisse schreef er een artikel over dat de basis is voor het gesprek dat programmamaker van Filmhuis Den Haag, Gerlinda Heywegen, aan de hand fragmenten uit House of Cards, heeft met Felix Rottenberg. Hoe wordt politiek verbeeld in de Netflix-hitserie en welk beeld van zichzelf creëren de echte Underwoods? Wat is de impact daarvan op hoe we over politiek denken?
    Felix Rottenberg is bestuurder, moderator, voorzitter van het wetenschappelijk bureau van de PVDA en schrijft wekelijks een column in Het Parool.