Inschrijven op de nieuwsbrief

Faya

Faya - foto Serge Ligtenberg
Faya - foto Serge Ligtenberg

(Den Haag, 1987) schreef op haar 15e haar eerste composities. Eerst klassieke pianostukken, maar daarna werden het al snel eigen liedjes met pianobegeleiding. Ze kreeg zangles van Astrid Seriese. In haar eerste optredens begeleidde ze zichzelf op de piano. Ook gaf ze vaak acoustische sets weg met gitaarbegeleiding. In 2009 bracht ze haar eerste single 'Beautiful day' uit. Ze leidt samen met Astrid Seriese het Prachtmeidenkoor en zingt in verschillende andere projecten.

(WU 2014 GR)

Archief beschikbaar voor: Faya

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Who's Afraid of Youth

  Leerlingen van het Haags Montessori Lyceum en het Diamant College beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. Zangeres Faya zet er enkele op muziek. Meer dan tien uur poëzieles hebben ze achter de rug. Inspiratie kwam van dichter Maarten Inghels, die hen bezocht in de klas en met hen poëzie las. Vervolgens gingen ze aan de slag met de docenten van Huis van Gedichten. Na veel schrijven en schrappen, uitbreiden en inkorten brengen de leerlingen nu zelf hun allerbeste gedichten op het festival. Ook Maarten Inghels treedt met hen op. De presentatie is in handen van Nicole Terborg. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Who's Afraid of Youth

  Leerlingen van SG Johan de Witt en Lyceum Ypenburg beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. Meer dan tien uur poëzieles hebben ze achter de rug. Inspiratie kwam van dichter Marjolijn van Heemstra, die hen bezocht in de klas en met hen poëzie las. Vervolgens gingen ze aan de slag met de docenten van Huis van Gedichten. Na veel schrijven en schrappen, uitbreiden en inkorten brengen de leerlingen nu zelf hun allerbeste gedichten op het festival. Ook Marjolijn van Heemstra treedt met hen op. De presentatie, muzikaal omlijst door Trio Koenijn, is in handen van Nicole Terborg. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2011 – Winternacht 2

  Wintercafé 1: Who's afraid of youth?

  Leerlingen van twee Haagse middelbare scholen beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. De afgelopen maanden kregen ze in de klas dichter Delphine Lecompte op bezoek die met hen poezie las. Vanavond treden Delphine Lecompte en de scholieren samen op. De presentatie is in handen van acteur Francis Broekhuijsen. Zangeres Faya zingt een van de gedichten. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2011 – Winternacht 1

  Wintercafé 1: Who's afraid of youth?

  Leerlingen van twee Haagse middelbare scholen beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. De afgelopen maanden kregen ze in de klas dichter Rodaan al Galidi op bezoek die met hen poezie las. Vanavond treedt Rodaan al Galidi met de scholieren op. De presentatie is in handen van Francis Broekhuijsen. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.