Inschrijven op de nieuwsbrief

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans
Eric Vloeimans

is een trompetspeler actief in een groot aantal ensembles. Hij tourde twee keer door de VS met zijn akoestische 'chamber/jazz' 'Fugimundi' trio. Zijn andere band is Eric Vloeimans' Gatecrash. Vloeimans breidt zijn meesterlijke trompetspel uit met electronische special effects. Gatecrash heeft een grote reputatie als één de beste Europese jazz en pop cross-over bands; Vloeimans' optredens en opnamen met vele andere formaties zijn een bewijs van zijn veelzijdigheid. Hij trad op met nationale en internationale artiesten als Mercer Ellington, John Taylor, Peter Erskine, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Jasper van 't Hof, Wayne Horvitz, Charlie Mariano, Nguyên Lê, Jimmy Haslip, Philippe Catherine, het Koninklijk Concertgebouworkest en vele, vele anderen. Vloeimans waagde zich ook aan filmmuziek. Hij componeerde (met Fons Merkies) en speelde de muziek voor de speelfilm Majesteit (2010) evenals voor de animatiefilm Audition (met Martin Fondse). Hij is diverse malen onderscheiden voor zijn omvangrijke oeuvre op de gebieden klassiek, pop, filmmuziek, wereldmuziek en jazz. Naast over de hele wereld optreden, doceert hij aan Codarts in Rotterdam en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

(2017)

Archief beschikbaar voor: Eric Vloeimans

 • Winternachten 2017

  Schrijversfeest

  Met: Aad Meinderts, Alfred Marseille, Anton Valens, Atte Jongstra, Benno Tempel, Charlotte Van den Broeck, Eric Vloeimans, Hassnae Bouazza, Jan Baeke, Joris Wijsmuller, Karin Amatmoekrim, Katinka Polderman, Kees 't Hart, Max Pam

  Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen, de literatuurprijzen van de gemeente Den Haag. We vieren de Nederlandse literatuur met diverse optredens van schrijvers, dichters en musici. Schrijfster Karin Amatmoekrim geeft haar visie op 'De Staat van de Nederlandse letteren'. Hassnae Bouazza presenteert.

  Voordat wethouder voor cultuur Joris Wijsmuller de prijzen uitreikt, bepalen de bezoekers wie van drie genomineerde middelbare scholieren de eerste Jonge Campertprijs, de prijs voor een jonge Haagse dichter, ontvangt. Daarna ontvangt Jan Baeke de Jan Campert-prijs voor zijn dichtbundel Seizoensroddel. Videokunstenaar Alfred Marseille houdt voor hem een lofrede in de vorm van een korte film.Cabaretière Katinka Polderman spreekt Anton Valens toe, die de F. Bordewijkprijs krijgt voor zijn roman Het compostcirculatieplan. Benno Tempel, directeur van Gemeentemuseum Den Haag, houdt de lofrede voor Kees 't Hart, die de J. Greshofprijs krijgt voor de essaybundel Het gelukkige schrijven. De middag culmineert in de uitreiking van de Constantijn Huygens-prijs voor een geheel oeuvre, die dit jaar wordt uitgereikt aan Atte Jongstra. Hij wordt muzikaal toegesproken door trompettist Eric Vloeimans, en krijgt een lofrede van Max Pam. De jonge Vlaamse dichteres Charlotte Van den Broeck leest enkele van haar gedichten voor ons. Een programma in samenwerking met de Jan Campert-stichting / Literatuurmuseum.

 • Winternachten 2017

  VPRO O.V.T. Live

  Met: Arnon Grunberg, Bart Funnekotter, Bas Heijne, Eric Vloeimans, Ian Buruma, Ilja Leonard Pfeijffer, Jos Palm, Karin Amatmoekrim, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag

  UITVERKOCHT - Elke zondagochtend staat actualiteit van de geschiedenis centraal in een van de best beluisterde Nederlandse radioprogramma's. OVT wordt deze zondag live uitgezonden vanuit het gezellige Wintercafé in Theater aan het Spui. Kijk en luister mee!

  Auteurs uit het Winternachten Festival komen langs voor interviews, gesprekken en verhalen, zoals Ian Buruma, Ilja Leonard Pfeijffer, Bas Heijne, Karin Amatmoekrim en Arnon Grunberg. Nelleke Noordervliet spreekt haar column uit, en Bart Funnekotter presenteert de boekrecensies van deze week. Met live muziek door trompettist Eric Vloeimans.