Inschrijven op de nieuwsbrief

Ensemble Multifoon

Ensemble Multifoon, Sinta Wullur - Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg
Ensemble Multifoon, Sinta Wullur - Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg

voert nieuwe composities uit geschreven voor de chromatische gamelan gecombineerd met westerse instrumenten Dit instrumentarium is in 1995 aangeschaft op initiatief van de leidster van ensemble Sinta Wullur. Het ensemble van gamelanspelers is samengesteld uit professionele musici met gamelanervaring en uit spelers/leiders van in Nederland opererende gamelangroepen Widosari en Tirta. Zij hebben op diverse podia in Nederland en in het buitenland opgetreden in concerten met traditionele Javaanse/Balinese gamelan en in concerten met moderne gamelanmuziek .

Archief beschikbaar voor: Ensemble Multifoon

  • Winternachten 2002 – Winternacht 1

    Hedendaagse gamelan

    Soendanese liefdesliederen, vertaald door Hella Haasse, en hedendaagse composities voor chromatische gamelan, basklarinet, viool en zang. Ensemble Multifoon beschikt over gamelan instrumenten in chromatische (westerse) stemming. Daardoor is het mogelijk om samen te spelen met westerse muziekinstrumenten. Gespeeld werden behalve de Soendanese liederen het Klaaglied van Leloba, Maleise Pantoens en Gundul Pacul (bewerking). In het tweede deel Sinta Wullurs Baliade en Lingkaran, het Kyrie uit 1500 van Pierre de la Rue (arrangement) en Renadi Santoso's Bilocation. Met Mary Oliver, viool, Hans Witteman, basklarinet/klarinet en op chromatische gamelan Rob Broek, Elsje Plantema, Michel Ponsioen, Jan Rokus van Roosendael, Renadi Santoso, Sinta Wullur (zang).

  • Winternachten 1999 – Winternacht 1

    Muziek van oost tot west

    In alle zalen waren er optredens van muziekgroepen. Onder andere van Multifoon, een gamelan-ensemble onder leiding van Sinta Wullur. Ze bespelen een unieke twaalftoons gamelan. Door de 'westerse' stemming is het mogelijk op dit instrumentarium hedendaagse Europese muziek uit te voeren. In de foyer trad het Trio Klaus Kuiper op. In de grote zaal waren optredens van de band Lebombo.