Inschrijven op de nieuwsbrief

Ennatu Domingo

Ennatu Domingo
Ennatu Domingo

(Ethiopie, 1996) debuteerde in 2022 met het biografische Burnt Eucalyptus Wood: On Origins, Language and Identity. Als adoptiekind kwam ze op haar zevende naar Barcelona maar heeft nooit haar Ethiopische jeugdjaren vergeten. Haar boek is vol liefdevolle herinneringen maar schetst ook de sociaal-economische realiteit. Ze schetst indrukwekkend de zoektocht naar verbondenheid die vele adoptie- en migratiekinderen kennen. Na universitaire studies politieke wetenschappen, internationale conflicten en veiligheid liep ze stages bij de International Crisis Group (ICG) in Nairobi en bij het Europees Parlement op het gebied van de betrekkingen tussen de Europese Unie en landen in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan. Momenteel werkt ze als Policy Officer voor de denktank European Center for Development Policy Management (ECDPM) in Maastricht.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Ennatu Domingo

 • Writers Unlimited 2024 – Saturday Night Unlimited

  Everything You Never Asked About Adoption

  In Everything you never asked about Adoption sprak journalist en podcastmaker Sharid Alles met schrijver Ennatu Domingo over haar boek Burnt Eucalyptus Wood, haar zoektocht naar antwoorden op haar vragen over identiteit en de band die ze heeft met haar geboorteplaats Ethiopië.

  "Waar kom je vandaan? Wie zijn je echte ouders? Zou je ze willen ontmoeten?" Deze vragen worden herhaaldelijk, tot vermoeiens toe, gesteld aan geadopteerden. Maar ze gaan zelden in op de vragen waar de geadopteerden zelf over nadenken.

  In dit programma gingen Sharid Alles en Ennatu Domingo, elk met een adoptiegeschiedenis, met elkaar in gesprek over de echt relevante onderwerpen. Wat betekent het om een gevoel van eigenwaarde op te bouwen als het verleden onbekend is? Hoe beïnvloedt het opgroeien in een adoptiegezin de manier waarop je je eigen identiteit waarneemt en vormgeeft? Voor welke uitdagingen kunnen geadopteerden komen te staan als ze hun culturele en persoonlijke identiteit proberen te begrijpen?

  Ennatu Domingo debuteerde in 2022 met haar biografische verhaal Burnt Eucalyptus Wood: On Origins, Language and Identity. Op 7-jarige leeftijd kwam ze als geadopteerde naar Barcelona, maar ze vergat nooit haar vroege jaren in Ethiopië. Haar boek staat vol liefdevolle herinneringen maar laat ook de sociaaleconomische realiteit zien. Ze verbeeldt op indrukwekkende wijze de zoektocht naar verbondenheid die veel geadopteerde en migrantenkinderen zo goed kennen.

  Sharid Alles is radiomaker, schrijver, presentator en podcaster. Twaalf jaar werkt Sharid als presentator, radio-dj, producer, redacteur en eindredacteur voor FunX, NPO Radio 1, NPO Radio 2, 3FM en NPO Radio 6. Ze brengt twee kinderboeken uit: Rocca en het geheime toverrecept (2018) en Rocca en de verdwijning van Oma Sala (2022).