Inschrijven op de nieuwsbrief

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme
Ellen ten Damme

(Warnsveld, 1967) zingt, musiceert, schrijft, acteert, danst, componeert en heeft een voorliefde voor onconventionele artiesten als Marlène Dietrich, Nina Hagen en Kate Bush. Ze verwierf niet alleen nationale bekendheid als zangeres (van rock-and-roll tot opera) en actrice, ook in Duitsland is zij erg succesvol. Ze acteerde in speelfilms en series, zoals De Kleine Blonde Dood, De Tranen van Maria Marchita (nominatie voor een Gouden Kalf), Pleidooi en Jiskefet, en maakte meerdere Engelstalige rockalbums. Het Nederlandstalige album Durf Jij? is een samenwerking met Ilja Leonard Pfeijffer. Daarnaast oogstte ze internationaal succes met soundtracks voor onder meer Tatort, Caspar the Friendly Ghost en Power Rangers. Ze schreef columns voor De Volkskrant en maakt grote muzikale theatershows als Paris-Berlin en Casablanca.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Ellen ten Damme

 • Winternachten 2020

  Winternachten Nieuwjaarsconcert

  Met: Antjie Krog, Asmaa Azaizeh, Ellen ten Damme, Francis Broekhuijsen, Fresku, Juggling Tango, Ramsey Nasr, Tobit en Jasmijn, Wende

  Muziek, poëzie en spoken word komen samen in een eenmalig concert met optredens van Wende, Ellen ten Damme, Fresku en onder meer dichters Ramsey Nasr en Antjie Krog. Deze topartiesten bezingen, bevragen, bevrijen of beproeven de vrijheid in een sprankelende matinee vol muziek, gedichten en verrassende optredens van Juggling Tango en acrobatisch duo Tobit en Jasmijn op zondagmiddag 19 januari 2020 in het Haagse Zuiderstrandtheater.

  Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Na de succestournee met haar voorstelling 'MENS' en haar eigen Kaleidoscoop-festival werkt ze in Londen aan een voorstelling in samenwerking met het Royal Court Theater en speelt ze de rol van Connie Palmen in de verfilming van het boek 'IM'. Tijdens dit Nieuwjaarsconcert speelt ze, naast nummers uit haar reeds bestaande repertoire ook werken uit nieuwe samenwerkingen met o.a. Marieke Lucas Rijneveld.

  Rapper, cabaretier en acteur Fresku is een multitalent om trots op te zijn. Na zijn albumdebuut 'Fresku' wordt hij uitgeroepen tot beste hiphop-artiest van Nederland. Hij brengt vervolgens de succesalbums 'Maskerade' en 'Nooit meer terug' uit. Inmiddels toert hij met zijn tweede theatershow 'Voordat het te laat is'. Zijn kenmerken: humor, oprechtheid en verhalen vertellen. Daarmee is hij in dit concert helemaal op zijn plek.

  Gevoelig, gewaagd, grappig en grenzeloos: Ellen ten Damme voelt zich thuis op popfestivals en theaterpodia. De energieke zangeres, musicus, schrijver en actrice toert dit seizoen langs de podia met haar zinnenprikkelende show 'Casablanca'. Gelukkig maakt ze tijd voor een meeslepend optreden in het Winternachten Nieuwjaarsconcert: begeleid op piano, vertolkt ze met haar buitengewone stem songs en chansons met een literaire inslag.

  De optredens van Wende, Ellen ten Damme en Fresku worden afgewisseld met verrassingsacts en met voordrachten van onder meer acteur en dichter Ramsey Nasr en de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog.

  Het Winternachten Nieuwjaarsconcert is een initiatief van Writers Unlimited in samenwerking met het Zuiderstrandtheater. Het concert vormt de afsluiting van het 25e Winternachten internationaal literatuurfestival Den Haag. Van 15 tot en met 19 januari 2020 treden meer dan 100 schrijvers, dichters en artiesten uit binnen- en buitenland op in theaters, bibliotheken en scholen door heel Den Haag.

  Mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Den Haag, Nederlands Letterenfonds, VSBfonds, Dioraphte, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818 en Lira Fonds.

  Kaartjes voor het Winternachten Nieuwjaarsconcert zijn inclusief garderobe, koffie/thee voor aanvang en drankje na afloop.