Inschrijven op de nieuwsbrief

Ellen de Bruin

Ellen de Bruin
Ellen de Bruin

is schrijver en wetenschapsredacteur bij NRC Handelsblad en nrc.next. Met haar debuutroman Onder het ijs (2018) won ze de Anton Wachterprijs: de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire debuut. In het boek, over een jonge klimaatonderzoekster op een schip in het Noordpoolgebied, combineerde De Bruin voor het eerst haar kennis van de wetenschappelijke wereld en haar lichte, humoristische stijl met haar speelse fantasie. Eerder schreef Ellen de Bruin drie non-fictieboeken: Vergaderen? Niet doen! (2014), Onsterfelijkheid voor beginners (2009) en Dutch women don't get depressed (2007).

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Ellen de Bruin

  • Winternachten 2019

    VPRO O.V.T. Live

    Met: Abdelkader Benali, Asis Aynan, Conny Braam, David Van Reybrouck, Ellen de Bruin, HemelBesem, Jos Palm, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Wim Berkelaar

    DIT PROGRAMMA WAS UITVERKOCHT - Elke zondagochtend staat actualiteit van de geschiedenis centraal in een van de best beluisterde Nederlandse radioprogramma's. Zondagochtend 20 januari 2019 werd OVT live uitgezonden vanaf het Winternachten festival.

    In de foyer van Theater aan het Spui luisterde en keek u naar gesprekken, interviews en verhalen met onder meer festivalauteurs als de Vlaamse cultuurhistoricus David Van Reybrouck en Nelleke Noordervliet, die werd geïnterviewd over De Constantijn Huygensprijs voor haar literaire werk. Ze nam die later die middag in het festival tijdens het Schrijversfeest in ontvangst. Schrijver en NRC-wetenschapsredacteur Ellen de Bruin was te gast over onder meer haar boek Onsterfelijkheid voor beginners. Schrijver Asis Aynan ging in gesprek over het verschijnen van het laatste deel van de Berberbibliotheek. Conny Braam sprak over haar boek over Hendrik Witbooi, de 19e eeuwse onafhankelijkheidsstrijder uit Namibië. Hij is een verre voorvader van de Zuid-Afrikaanse schrijver en spoken word-artiest HemelBesem, die tijdens dit programma optrad. Abdelkader Benali sprak zijn column uit en Wim Berkelaar presenteerde de boekrecensies van de week. Presentatie: Paul van der Gaag en Jos Palm.