Inschrijven op de nieuwsbrief

Elfie Tromp

Elfie Tromp
Elfie Tromp

(Rotterdam, 1985) is schrijver, presentator en performer. Haar debuutroman Goeroe verscheen in 2013, Underdog (2016) werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en de Dioraphte literatuurprijs. In 2017 verscheen haar poëziedebuut Victorieverdriet. Haar roman Pieta (2021) is een meeslepende mozaiekvertelling over een stad onder druk. In een land dat het onze zou kunnen zijn, staat een beeld van een omstreden generaal. Er zijn mensen die dat beeld weg willen hebben. Er zijn ook mensen die het koste wat kost willen laten staan. Een mysterieuze jongen klimt het beeld in. En dan komt de situatie op scherp te staan. Tromp schreef/schrijft in o.a. Metro, Vrij Nederland, Vogue, Linda, Volkskrant en NRC Handelsblad. Ook staat Tromp met eigen producties op de planken. Na Monster Love Play, is ze najaar 2021 te zien met de horrormuziektheater-voorstelling Niet vandaag Satan (maar vanavond wel). Op Instagram presenteert zij elke week Dichter in Drag; waar poëzie en glitters, dichters en drags elkaar ontmoeten in een half uur durende voordracht- en schminkshow.

(WN 2022)

Archief beschikbaar voor: Elfie Tromp

 • Haunted House - Binckfest

  Haunted House - Binckfest

  Met: Elfie Tromp, Renee Rienties, Vampire Boyfriend

  BINCKFEST AFGELAST vanwege aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. We onderzoeken nu of en hoe we het programma Haunted House later kunnen organiseren. We houden u graag op de hoogte via de nieuwsbrief en op social media.

  - - -
  PIP en Writers Unlimited slaan de handen ineen tijdens BINCKFEST om samen een geliefd genre te vieren: horror. Horrorfilms kennen (of mijden) we allemaal wel, maar geesten, voodoo, bloed en gruwel krijgen ook een steeds grotere plek in de literatuur, en schrijvers weten nachtmerries op schitterende, literaire wijze tot leven te wekken. Wat gebeurt er eigenlijk in het rijk der horrorliteratuur, horrorstripboeken en horrortheater? Tijdens dit muzikale, beeldende en literaire programma wordt dat haarfijn aan je uitgelegd door mensen die al jaren precies weten wat horror te bieden heeft. Onze gasten delen graag hun liefde voor gothic en horrorverhalen met je. Auteur, dichter en theatermaker Elfie Tromp knipoogt naar de duisternis in een monoloog uit haar show Niet vandaag Satan, illustrator en striptekenaar Renee Rienties neemt je mee in de wereld van manga en horrorstrips en de Rotterdamse band Vampire Boyfriend speelt het dak van het Haunted House af. Laat aan de bar in PIP een [goth cocktail] voor je inschenken en geniet van de verhalen, visuals en muziek van deze bijzondere gasten!

  Expect the unexpected! Tijdens BINCKFEST staan de deuren van o.a. PIP, Kompaan, Binckhaven, Bink36, Pollux, Sweatshop, Pianino Theater, De Besturing, Caballerofabriek en Mooof wagenwijd open met een fantastische programmering. BINCKFEST staat bomvol voorstellingen, concerten, exposities, workshops en pop-up shops.
  Kom langs, doe mee, geniet, ontmoet en laat je vooral inspireren door de kracht en energie van de Binckhorst. De Binckhorst staat open en vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk!

 • Winternachten 2019

  Woorden Worden Zinnen - Winternachten editie

  Met: Aafke Romeijn, Akwasi, Elfie Tromp, Elzahra Elkawafi, HemelBesem, Jennifer Muntslag, Mr. Winter, Quin Kempees, Roos Dickmann, Roza Lozica

  In Paard bleek het genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feelgood setting tijdens deze speciale Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen. De line up bestond uit verhalenverteller en rapper Akwasi, schrijver en columnist Elfie Tromp, schrijver en singer-songwriter Aafke Romeijn, actrice Roos Dickmann (o.a. Soof), rapper, radio host en schrijver HemelBesem uit Zuid-Afrika en zangeres Roza Lozica (o.a. The Voice of Holland). En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favo host JNM The Naked MC en de plaatjes van DJ Winter.
  Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.