Inschrijven op de nieuwsbrief

Dominique Goblet

Dominique Goblet
Dominique Goblet

(België, 1967) is een van de belangrijkste Brusselse avant-gardestriptekenaars. In 2012 presenteerde ze Chronographie, waarvoor Goblet en haar dochter Nikita Fossoul tien jaar lang wekelijks tekeningen van elkaar maakten. Nikita was zeven toen ze begonnen. Je ziet hoe haar stijl verandert van kinderlijk in puberaal en vervolgens volwassen wordt. Een fascinerend en intiem boek met meer dan 250 dubbelportretten. Goblets meest recente boek Meer als het klikt verscheen in september 2014. Hierin werkte ze samen met de Duitse tekenaar Kai Pfeiffer die ze bij aanvang nauwelijks kende. De twee stuurden elkaar wekelijks tekeningen en componeerden zo een beeldverhaal. Het ene moment krijg je een gewelddadige verkrachtingsscène voorgeschoteld en op de volgende pagina volgt een vredig huiselijk tafereeltje. Volgens Goblet zweeft Meer als het klikt tussen strip,graphic novel en hedendaagse kunst. Een lijvig boek over liefde, eenzaamheid en seks. Goblet maakt ook schilderijen en sculpturen die regelmatig in België en daarbuiten geëxposeerd worden.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Dominique Goblet

  • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

    De tekst van mijn leven: Dominique Goblet

    In de Filmhuis Studio dragen schrijvers die te gast zijn op het festival hun favoriete teksten voor en lichten toe waarom dit gedicht, romanfragment of songtekst hun leven en eigen werk heeft beïnvloed. Welke herinnering, welk gevoel roept die tekst vandaag nog bij hen op? Een doorlopend interviewprogramma, waarbij het publiek ook met de schrijvers in gesprek gaat. Presentatie Wim Brands en Fidan Ekiz. Engelstalig.

  • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

    Sex, comics, and Weltschmerz

    Stripauteurs Leela Corman uit New York en de Waalse Dominique Goblet gaan in gesprek met Peter Breedveld over de rauwe werkelijkheid en de persoonlijke tragedies achter striptekeningen en over de zinnelijkheid van tekst en tekeningen. Engelstalig.