Inschrijven op de nieuwsbrief

Dominique De Groen

Dominique de Groen - foto Dominique de Groen
Dominique de Groen - foto Dominique de Groen

(1991) is dichter en studeert Mediakunst aan KASK in Gent. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Deus Ex Machina, op Samplekanon en Hard//hoofd. Ze post poëzie en beeldend werk op www.vulpix91.be.

(wu 2017)

Archief beschikbaar voor: Dominique De Groen

  • Winternachten 2017 – Friday Night Unlimited

    De Verborgen Ruimte - Poëzie

    In De verborgen ruimte wordt de kaart opnieuw gelezen en uitgevoerd door negen dichters. Welke geluiden en toonsoorten horen daarbij, wat is er nog niet gezegd en wat wordt er steeds weer verkeerd verstaan? Wie bevindt zich aan de randen of juist midden in het centrum? De verborgen ruimte kan zich in een VINEX-wijk bevinden, in een lichaam, een megastal of in een verslavingskliniek. Dat heeft consequenties. Wie in de verborgen ruimte kijkt, verliest een aantal zekerheden. Wanneer de kaart opnieuw wordt gelezen, komt niemand meer thuis.

    'VSB Poëzieprijs op Tournee' maakt deel uit van De verborgen ruimte; onder de optredende dichters zijn de auteurs van drie voor de VSB Poëzieprijs genomineerde dichtbundels: Kwaadgesternte door Hannah van Binsbergen, Lichtmeters van Ruth Lasters en Koelkastlicht door Rodaan Al Galidi. Verder dragen ook Marieke Rijneveld, Dominique de Groen, Mira Feticu, Obe Alkema, Simone Atangana Bekono en Ton van 't Hof voor uit hun werk. De verborgen ruimte is samengesteld door en wordt gepresenteerd door dichter Maarten van der Graaff, in 2014 winnaar van de C.Buddingh'-Prijs voor zijn debuutbundel Vluchtautogedichten.