Inschrijven op de nieuwsbrief

DJ mps PILOT

DJ mps PILOT - foto Hans van der Woerd
DJ mps PILOT - foto Hans van der Woerd

(Beek, 1968) alias Horst Timmers studeerde muziekwetenschap in Amsterdam en raakte tijdens de colleges etno-musicologie gefascineerd door wereldmuziek. Sinds 2002 is mps PILOT een van Nederlands' bekendste Tropical/World DJ's en producers. Door zijn interesse voor grensverleggende dance, zijn vele reizen in Europa, West Afrika, het Midden-Oosten en Azië is mps PILOT diep in de eigentijdse mondiale muziek gedoken. In alle mogelijke richtingen en tussen allerlei verschillende moderne genres ontstaan kruisbestuivingen en afsplitsingen, die door hem in kaart worden gebracht. Hij trad op in bekende clubs als Paradiso en de Melkweg en op festivals als Mysteryland, Dancevalley, Oerol, Lowlands, North Sea Jazz en het Vlaamse Sfinks. Zijn reizen als DJ brachten hem ondermeer naar Le Festival au Desert in Mali, Les Nuits Atypiques de Koudougou in Burkina Faso, het Jaipur Festival in Rajasthan en Sziget in Hongarije.

(WU 2014 GR)

Archief beschikbaar voor: DJ mps PILOT

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Saturday Night Wintercafé

  Het Wintercafé is het meeting point van het festival. Hier komen schrijvers en publiek samen. Master of ceremonies Francis Broekhuijsen houdt u op de hoogte van wat er in alle zalen staat te gebeuren. Intussen in het Wintercafé: hapjes en drankjes, en boekverkoop bij de Paagman bookshop. DJ mps PILOT draait zijn muziek.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Dansend de nacht in met DJ mps PILOT

  Aan het eind van een avond vol woorden gaan we in de foyer van het theater dansend de nacht in, aangespoord door DJ mps PILOT.

 • Winternachten 2009 – Winternachten vrijdagavond

  Foyer: Boeken, Kunst en Muziek

  Flamenco, Balkan beats, volvette Afro-sounds en Oosterse klanken: DJ mps PILOT nam het publiek mee op een wereldwijde muziekreis.

  Ook in de foyer: kunstzinnige fake door derdejaarsstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, boekenverkoop, signerende schrijvers, drankjes en (fake) hapjes.