Inschrijven op de nieuwsbrief

Dieter van der Westen

Dieter van der Westen
Dieter van der Westen

is een singer-songwriter, componist en muziekproducer uit Amsterdam die actief is op het gebied van World en Americana. Zijn tweede soloalbum Old oak tree werd uitgebracht in het voorjaar van 2016. Geïnspireerd door World- en Americana-musici en -artiesten begon hij rond 2007 met het componeren en opnemen van zijn eigen songs. Zijn debuutalbum Save my memories werd in 2008 uitgebracht. Dieter is ook een van de drijvende krachten achter KASBA, de band voor Noordafrikaanse muziek waarmee hij internationaal actief is in Europa, Afrika en Zuid-Amerika, en waarmee hij twee nummer 1-hits heeft bereikt in de Noordafrikaanse muziekcharts. In Nederland werkte Dieter met beroemde artiesten en musici als Thé Lau, Bløf, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers, Astrid Nijgh en het Metropole Orkest.

(2017)

Archief beschikbaar voor: Dieter van der Westen

 • Winternachten 2017 – Friday Night Unlimited

  Friday Night Wintercafé

  De foyer van Theater aan het Spui is het kloppend hart van het Winternachten Festival. In dit Friday Night Wintercafé ontmoeten de schrijvers hun publiek en vice versa. Uw festivalgids en presentator Francis Broekhuijsen maakt u wegwijs in het programma. Hij zorgt met zijn gasten voor een aangenaam huiselijke sfeer.

  Luister in het Wintercafé naar jong Haags poëzietalent tijdens het programma Spot on Young Poets o.l.v. Het Haags Dichtersgilde. De jonge dichters worden ondersteund door dichter en winnaar van de C. Buddingh' Prijs 2016 Marieke Rijneveld en door de Britse dichter en performer Salena Godden. Ook wordt de finalist van de Jonge Campert prijs gekozen.

  Uiteraard kunt u in het Wintercafé onder het genot van iets te eten en te drinken rustig bijpraten; er is muziek door en van singer-songwriter Dieter van der Westen en van DJ Socrates; u kunt schrijvers ontmoeten tijdens de signeersessies bij Van Stockum Bookshop. Het Cultureel Persbureau zal verslag doen - loopt u vooral bij hen langs om uw festivalgedachten met hen te delen!

  Signeersessies bij Van Stockum Bookshop:
  20.45-21.15: Ian Buruma
  21.15–21.45: Mircea Cărtărescu, Tomas Sedlacek en Michel Faber
  22.15–22.45: Michaïl Sjisjkin en Hassan Blasim

  Bij de Poëziemachine van de Haagse grafisch ontwerpster Roos Laan kunt u uw gedachten laten omvormen door een voor u op maat gemaakt gedicht. Waan u een heuse dichter, want mens en computer versterken elkaar.

  Het Friday Night Wintercafe is dé plek om samen met Francis Broekhuijsen als uw gids, of rustig in uw eentje, even uw route van de avond te bepalen.

  Aan het einde van de avond helpt DJ Socrates u om alle gedachten naar de voeten te laten zakken en gaan we volgens goed Winternachten Festival-gebruik dansend de nacht in, klaar voor een nieuwe festivaldag.