Inschrijven op de nieuwsbrief

Dido Michielsen

Dido Michielsen
Dido Michielsen

(Amersfoort) is journalist en schrijver. Ze trok de aandacht met familiegerichte non-fictieboeken als Dochters van ver: belevenissen van een adoptiemoeder; Uit elkaar, Een leven na de scheiding en de biografie Moscow Times. Het Russische avontuur van Derk Sauer en Ellen Verbeek. Samen met Auke Kok schreef zij Lisa & Lin, Vijf weken terug in China (2009) over het bezoek aan de Chinese kindertehuizen van hun dochters. In 2019 debuteerde ze als romanschrijver met Lichter dan ik, geïnspireerd op het leven van haar Javaanse betovergrootmoeder die zich wist te ontworstelen aan de standenmaatschappij.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Dido Michielsen

 • Winternachten 2020

  VPRO OVT Live

  Met: Anneloes Timmerije, Clarice Gargard, Dido Michielsen, Ellen Deckwitz, Jos Palm, Liesbeth Zegveld, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Reggie Baay, Robin Block, Stefan Hertmans

  Elke zondagochtend staat actualiteit van de geschiedenis centraal in een van de best beluisterde Nederlandse radioprogramma's. Zondagochtend 19 januari 2020 wordt OVT live uitgezonden vanaf het Winternachten festival.

  In de foyer van Theater aan het Spui luistert en kijkt u naar gesprekken, interviews en verhalen met onder meer festivalauteurs Stefan Hertmans - winnaar van de Constantijn Huijgens-prijs voor zijn gehele oeuvre -, Ellen Deckwitz, Clarice Gargard, Reggie Baay en Robin Block.

  Andere gespreksgasten zijn onder meer advocaat en hoogleraar Liesbeth Zegveld, onder meer bekend van processen aangespannen door nabestaanden van oorlogsslachtoffers in voormalig Nederlands-Indië, en schrijvers Dido Michielsen en Anneloes Timmerije die beiden recentelijk romans publiceerden die zich afspelen in voormalig Nederlands-Indië.

  Daarnaast omvat de uitzending vaste onderdelen als de column met een originele visie op heden of verleden, ditmaal van schrijver Nelleke Noordervliet, en de bespreking van historische publicaties. Presentatie: Paul van der Gaag en Jos Palm.