Inschrijven op de nieuwsbrief

Corinne Heyrman

Corinne Heyrman - Winternachten festival 2022 - fotograaf: Lin Woldendorp
Corinne Heyrman - Winternachten festival 2022 - fotograaf: Lin Woldendorp

(1994) studeerde Woordkunst in Antwerpen. Ze schrijft proza en non-fictie, maakt theater en radio. Corinne was writer-in-residence bij Duizel in het Park en droeg voor op onder andere Lowlands en Oerol. Haar werk verhoudt zich in alle vormen tot de maatschappij en de vraag hoe kunst daar iets aan kan bijdragen. In november 2018 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij haar chapbook Mogelijke eigenschappen, waarin zij het onderzoeken onderzoekt. Corinne maakt regelmatig voorstellingen en performances. Ze maakte in de herfst van 2019 met Het Zuidelijk Toneel de voorstelling Toen mijn vader nog een gastarbeider was en werkt nu aan The Pink Sheep of the Family, die in juli 2022 in première gaat. Als podcastmaker werkt ze mee aan Radio Kras, De Bijsluiter en Drie uur 's nachts. In mei 2022 is haar debuutroman Het begin en zijn oneindigheid verschenen bij De Arbeiderspers.

(WN 2022)

Archief beschikbaar voor: Corinne Heyrman

 • Winternachten 2022

  Spookstemmen

  Met: Corinne Heyrman, Pola Oloixarac, Vampire Boyfriend, Yentl van Stokkum

  De geesten kwamen ons bezoeken tijdens deze middag in PIP! Kwam je ook? Een literair spookhuis op klaarlichte dag, waar je je hart kon ophalen aan poëzie, literatuur en muziek. Tijdens dit programma van Winternachten kreeg je op één zaterdagmiddag een compleet spectrum aan moderne, feministische horror, haunted verhalen en poëzie te zien en te horen. Je hoorde poëzie van Yentl van Stokkum (uit haar spooky bundel Ik zeg Emily), Corinne Heyrman bracht in muziek en tekst ten gehore hoe het is om in een psychose te zitten, én je hoorde lekker grimmige literatuur uit de mond van de Argentijnse schrijver Pola Oloixarac, wiens roman Mona een heerlijke satire op de literaire wereld is. De Nederlands/Vlaamse band Vampire Boyfriend bracht het zoete en het zware samen in zelfverzekerde, rafelige liedjes.

  Ticket: €11,- inclusief spooky cocktail
  Of een combiticket (€17,50) voor dit programma én When did it all go terribly wrong?, het filmgesprek met Pola Oloixarac.

  Voertaal: Engels en Nederlands.