Inschrijven op de nieuwsbrief

Bromelia

Bromelia
Bromelia

is een Haagse groep, die onder leiding van Virginia Prade en Shirley Seymonson culturele en traditionele Afro-Surinaamse zang en dans opvoert. Voorbeelden daarvan zijn de 'Lobie Singi', liefdesliederen en liederen uit de slaventijd en de tijd erna. De vrouwen dansen de 'Kamalang', de 'Kawina' en, waar nodig, de Kaseko Prisirie. De Kawina-muziek werd vanuit Afrika naar Suriname gebracht in de slaventijd. Deze muziek wordt uitgevoerd met enkel zang en slagwerk. Bromelia treedt op bij verjaardagen, bedrijven en theaterproducties op diverse podia in de regio.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Bromelia

  • Winternachten 2015

    Tutuba - Meet & Greet met Cynthia McLeod

    Met: Bromelia, Cynthia Mc Leod, Nolly Kawina

    Een Afro-Surinaamse namiddag in Theater De Vaillant in het hart van de Haagse Schilderswijk. Schrijfster Cynthia McLeod neemt u mee naar de geschiedenis van Suriname en Nederland, naar de ramp met het slavenschip Leusden in 1737. Ze leest voor uit haar novelle Tutuba, waarin ze het verhaal vertelt van het meisje dat de ramp overleefde. Er is alle gelegenheid om de schrijfster in gesprek te gaan. Natuurlijk is er zang en dans en lekker eten uit de Afro-Surinaamse keuken.

    Dit programma is samengesteld door Ricardo Lemmer van Stichting Mosaic The Hague i.s.m. Theater De Vaillant en Writers Unlimited.