Inschrijven op de nieuwsbrief

Brian Elstak

Brian Elstak - mounir Raji
Brian Elstak - mounir Raji

(Zaanstad, 1980) is beeldend kunstenaar, schrijver en illustrator van kinderboeken en graphic novels, en maakt ook videoclips, schilderijen, t-shirts en installaties. Voor zijn verhalen gebruikt hij een beeldtaal die verwijst naar popcultuur en maatschappelijke kwesties. November 2022 verschijnt bij Das Mag Lobi met nieuwe belevenissen van de mensenkinderen Cel, Bones en Zi, bekend en geliefd van zijn boeken Tori (2017. geschreven met Karin Amatmoekrim) en Trobi (2018. evenals Lobi geschreven met Esther Duysker). Opgegroeid met Marvel Comics en hiphop, ontwikkelde hij zich via de theaterwereld tot een echte verhalenverteller. Daarbij zoekt hij graag de samenwerking. Onder zijn vrolijke, dynamische tekenstijl gaan grote thema's schuil, zoals ongelijkheid en black awareness.

(WU 2022)

Archief beschikbaar voor: Brian Elstak

 • De kracht van kinderboeken

  De kracht van kinderboeken

  Met: Brian Elstak, Edward van de Vendel, Jellie Brouwer

  Writers Unlimited presenteerde woensdag 12 oktober 2022 in Zaal 3 in Den Haag een gesprek met twee geweldige kinderboekenauteurs: Edward van de Vendel en Brian Elstak. Ze vertelden onder meer over welke boeken ze zelf als kind graag lazen (Edward: Roald Dahls GVR, Brian: Batman en Spiderman comics), de maatschappelijke impact van kinderboeken, het belang van representatie en actualiteit in jeugdliteratuur en van verbetering van vindbaarheid. Ook beantwoordden ze vragen van bezoekers en signeerden na afloop hun boeken.

  Edward van de Vendel schreef een groot aantal verhalen en gedichten voor kinderen of young adults, zoals Vosje, zijn Tycho en Oliver-reeks, het boek Gloei met verhalen van lhbtiqa+-jongeren en het met een Zilveren Griffel én Bronzen Penseel 2022 bekroonde Rekenen voor je leven. Onweerstaanbaar is zeker ook Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt: gedichten waar je wat aan hebt, met illustraties van Martijn van der Linden.

  Brian Elstak is beeldend kunstenaar, graphic novelist en illustrator van kinderboeken. Voor zijn verhalen, videoclips en installaties gebruikt hij een beeldtaal die verwijst naar hiphop cultuur, video games en maatschappelijke kwesties. November 2022 verschijnt Lobi met nieuwe avonturen van Cel, Bones en Zi, bekend en geliefd van zijn boeken Tori (geschreven met Karin Amatmoekrim) en Trobi (evenals Lobi geschreven met Esther Duysker). Brian nam met The Black Archives in 2022 deel aan Documenta 15 en richtte het kunstenaarscollectief Lowrey Foley McClane op.

  Moderator en journalist Jellie Brouwer, onder meer bekend als presentator en interviewer van het NPO Radio 1-programma Kunststof, weet als geen ander de juiste vraag op het juiste moment te stellen!

  Programma samengesteld door Joëlle Koorneef (Writers Unlimited).
  Boekverkoop: De Vries Van Stockum Boeken.

  Het adres van Zaal 3: De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag