Inschrijven op de nieuwsbrief

Bregje Hofstede

Bregje Hofstede - foto Nathalie Hill
Bregje Hofstede - foto Nathalie Hill

(Ede, 1988) debuteerde in 2014 met de De hemel boven Parijs. In deze roman raakt een wat oudere professor kunstgeschiedenis aan de Sorbonne in de ban van een Nederlandse uitwisselingsstudente, die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde. Haar aanwezigheid wijst hem op de leugens in zijn leven. Centrale vraag is hoe je kunt leven met de altijd aanwezige mogelijkheid van mislukking, bijvoorbeeld in de liefde. Nooit beginnen om niet te falen, of streven naar het allerhoogste met het risico eraan kapot te gaan? De vertaalrechten voor de roman zijn al verkocht aan Duitsland en Denemarken. Bregje Hofstede woont in Brussel en studeerde kunstgeschiedenis en Frans in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze ontving de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs 2012/2013 voor haar korte verhalen en essays. Hofstede werkt bij een Europese erfgoedorganisatie en is redactrice bij een speech- en tekstbureau. Ze is medeauteur van De Verbeelders, een boek over meer dan 100 jaar boekillustraties in Nederland.

(2015)

Archief beschikbaar voor: Bregje Hofstede

 • Winternachten 2016

  Help, ik debuteer! Literaire brunch met CLEEFT

  Met: Abdelkader Benali, Bregje Hofstede, Ferdinand Lankamp, Gerson Main, Lize Spit, Peter Nijssen

  Een informele literaire brunch in het festivalhart: de gezellige foyer van Theater aan het Spui. Programma i.s.m. CLEEFT, de community voor liefhebbers van films, boeken, exposities, concerten, voorstellingen en culinaire events

  Wat gebeurt er met je als je eerste boek wordt uitgegeven? Als het zomaar ineens in de winkels ligt, je naam in de krant staat en tv, radio en talkshows staan te dringen om jou te gast te hebben? Een mooie prestatie, maar debuteren kan ook erg zwaar zijn. Er verschijnen kritische recensies over jouw 'kindje'. Of erger, je boek wordt helemaal niet opgemerkt. In dit programma zijn schrijvers te gast die populair zijn onder de lezers van CLEEFT. Zo debuteerde Bregje Hofstede in 2014 met De hemel boven Parijs. Lize Spit moet zelfs meteen na afloop van dit programma op weg naar de presentatie van háár eerste boek: Het Smelt. Ervaren uitgever Peter Nijssen van De Arbeiderspers vertelt hoe het er vroeger aan toeging en hoe het tegenwoordig gaat met debutanten. En hij gaat in op de do's en don'ts voor beginnende schrijvers. Ook in de muziek kun je plotseling meegesleurd worden in een publiciteitsgolf. Dat overkwam Gerson Main, de zanger met de bontmuts, die in de finale stond van De beste singer-songwriter van Nederland. De presentatie is in handen van CLEEFT-recensent Ferdinand Lankamp en schrijver Abdelkader Benali, die met Bruiloft aan zee een droomdebuut had in 1996.


 • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Nieuw talent in huis!

  Vijf krachtige, vrouwelijke, nieuwe sterren aan het literaire firmament vertellen in een speciaal geschreven column over hun ultieme thuisgevoel. Spraakmakende debutante Nina Polak en aanstormende collega's Bregje Hofstede, Mira Feticu, Roos van Rijswijk en Shantie Singh in een gevarieerd voordrachtsprogramma. Presentatie Simone van Saarloos. Nederlandstalig.