Inschrijven op de nieuwsbrief

Brad Watson

Brad Watson |B-Unlimited 19 september 2018 (Writers Unlimited) - foto Nell Hanley
Brad Watson |B-Unlimited 19 september 2018 (Writers Unlimited) - foto Nell Hanley

Brad Watson (1955, Mississippi) is de auteur van twee bundels korte verhalen en de romans: The Heaven of Mercury en Miss Jane. Zijn fictie is onder andere gepubliceerd in The New Yorker, Granta en Electric Literature. Miss Jane stond op de longlist van de National Book Award 2016 en de Welcome Book Prize, won de Harper Lee Award en is in de Verenigde Staten door boekhandelaars in het hart gesloten. Watson doceert aan de Universiteit van Wyoming, Laramie.

(2018)

Archief beschikbaar voor: Brad Watson

 • Morality, Truth and Fiction in America - Bas Heijne, Brad Watson and Markha Valenta

  Morality, Truth and Fiction in America - Bas Heijne, Brad Watson and Markha Valenta

  Met: Bas Heijne, Brad Watson, Markha Valenta

  Waar staat Amerika voor op dit moment? Voor welke waarden staat een land waar waarheid en fictie steeds meer door elkaar lopen en morele grenzen verlegd worden? 'Morality, Truth and Fiction in America' was de rode draad in een gesprek van Bas Heijne met Amerika-deskundige Markha Valenta en de Amerikaanse schrijver Brad Watson.

  Miss Jane
  van Brad Watson, recent als Juffrouw Jane in Nederlandse vertaling verschenen, speelt zich af in Mississippi. De roman beslaat het leven van 'juffrouw' Jane, die een afwijking heeft die maakt dat een 'gewoon' leven niet zomaar tot de mogelijkheden behoort. Toch wil ze doen wat iedereen doet, en op die manier wordt dat wat een 'gewoon leven' is, door Watson uitvergroot. Het is een manier om in de werkelijkheid te staan en het verhaal geeft een handvat om na te denken over hoe het is om in deze tijd Amerikaan te zijn.
  Markha Valenta is universitair docent Amerikanistiek aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Ze schrijft essays over de wisselwerking tussen globale politiek en het onderdeel uitmaken van een gemeenschap.

  N.B. Oorspronkelijk zou Ottessa Moshfegh aan dit programma deelnemen. Zij was helaas wegens ziekte verhinderd.

  B-Unlimited met Markha Valenta, Brad Watson & Bas Heijne
  Morality, Truth and Fiction in America | Writers Unlimited
  Engelstalig programma

  Woensdag 19 september 2018 van 20.30 -22.00 uur
  Zaal open 20.00 uur
  Programma samengesteld door Toef Jaeger (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door Van Stockum Boekverkopers
  Centrale Bibliotheek, Studio B, Spui 68 Den Haag