Inschrijven op de nieuwsbrief

Bodil de la Parra

Bodil de la Parra - foto Corbino
Bodil de la Parra - foto Corbino

(Amsterdam, 1963) schrijft voor theater en tv en ze is actrice. In 2014 toerde ze samen met Nadja Hüpscher door Nederland met de succesvolle toneelvoorstelling Ouwe pinda's, waarin de twee actrices op zoek gaan naar hun Indische wortels. Hun theatrale reis voert via het oude China langs Indonesië naar het Holland van nu. Bodil studeerde aan de Akademie voor Kleinkunst en de Toneelschool en speelde bij diverse gezelschappen. Ze maakte een aantal succesvolle theatervoorstellingen zoals Hagedissenhuid, in 2003 gespeeld door Theatergroep Orkater, met o.a. Gijs Scholten van Aschat en Porgy Franssen. Ook schreef ze diverse drama's voor tv en speelde ze in verschillende tv-series. In 2011 ging in Paramaribo haar stuk Onder Vrouwen/Over Mannen in première. In 2013 volgde de mannelijke tegenhanger Onder Mannen Suriname. Onontkoombare familiebanden en lange vriendschapsrelaties zijn terugkerende thema's in haar werk net als verval, verlies, mislukking en heimwee. Herkenbaar voor iedereen en altijd met een flinke scheut humor.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Bodil de la Parra

  • Winternachten 2015

    Indische Winter Kumpulan

    Met: Adriaan van Dis, Anna Montan, Bodil de la Parra, Dinar Rahayu, Gustaaf Peek, Karin Amatmoekrim, Michaël Olbrechts, Nadja Hüpscher, Patrick Lauwerends, Reggie Baay

    Een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van Indische lekkernijen gepraat wordt over Ind(ones)ische literatuur.
    Een speciaal programma ter gelegenheid van de 20e editie van het festival, dat in 1995 van start ging onder de naam Indische Winternacht. Kumpulan verwijst naar het typisch Indische 'samenzijn, samen komen', met familie, vrienden of anderszins. De optredende schrijvers Karin Amatmoekrim, Reggie Baay, Adriaan van Dis, Gustaaf Peek en Dinar Rahayu (Indonesië) vertellen aan de hand van een meegebracht object, foto, of muziekfragment een verhaal over een moment van Indisch samenzijn. We kijken ook uit naar de bijdrage van de jonge Belgische stripauteur Michaël Olbrechts, wiens debuutalbum De allerlaatste tijger gaat over de geschiedenis van zijn overgrootmoeder op Java. De vrolijke presentatie is in handen van de actrices Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher, die toerden met het theaterprogramma Ouwe pinda's. Uiteraard zijn er in de pauze Indische hapjes verkrijgbaar, van Toko Zwijndrecht. En er klinkt jazzy krontjong van Anna Montan en Patrick Lauwerends. Aduh, geséllig tog!