Inschrijven op de nieuwsbrief

Blue Flamingo

Blue Flamingo - foto Jan van de Ven
Blue Flamingo - foto Jan van de Ven

(Oss, 1969) is het alias van Ziya Ertekin. Hij is van huis uit modeontwerper en had altijd archeoloog willen worden, maar hij werd schatgraver. Overal op de wereld stroopt hij marktjes af op zoek naar 78-toerenplaatjes uit het begin van de twintigste eeuw: jazz-exotica en Caribische muziek uit de jaren dertig en veertig en mambo's en rumba's uit de jaren vijftig. De eerste editie van zijn cd 78 r.p.m., die in 2008 verscheen, was binnen een mum van tijd uitverkocht. Als je naar zijn muziek luistert, waan je je op het ene moment in een vooroorlogse Cubaanse nachtclub en dan weer op een Frans dorpsplein of in een rokerige jazzclub in New Orleans. 'Ultieme dansmuziek, maar dan wat ouder', noemt dj Blue Flamingo zijn muziek zelf.


Archief beschikbaar voor: Blue Flamingo

  • Winternachten 2009 – Winternachten zaterdagavond

    Foyer: Boeken, Kunst en Muziek

    'Vroeger, ver voor internet en televisie, was de wereld kleiner, rustiger. Ik hou van het geluid van ruis, als je de naald in de groef laat zakken'. Aan het woord is Ziya Ertekin, alias DJ Blue Flamingo. Met zijn 78-toeren platenspeler bracht hij nostalgische klanken ten gehore: van Oosterse invloeden in de jazz tot de wijze waarop mambo zich in de oude rhythm & blues nestelde.

    Ook in de foyer: kunstzinnige fake door derdejaarsstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, boekenverkoop, signerende schrijvers, drankjes en (fake) hapjes.