Inschrijven op de nieuwsbrief

Belinda de Veer

Belinda de Veer
Belinda de Veer

(Aruba 1960) wwonde zeven jaar in de V.S., waar ze de doctorsgraad in de farmacie behaalde. Toen keerde ze terug naar Aruba. Sinds haar jeugd heeft ze lessen gevolgd in beeldende kunst, schrijven en muziek. Van 1989 tot 1993 volgde ze workshops bij "Ateliers 89" =m van de Amsterdamse Rietveld Academie. Ze werkt nu in haar atelier aan huis. Belinda combineert haar beeldende werk - schilderen, installaties - met haar literaire werk, meestal korte gedichten in haar moedertaal Papiamento. Meerdere malen heeft ze beweerd dat haar 'kunst niet over schilderen gaat, maar over het schrijven'.

(WIN 2010)

Archief beschikbaar voor: Belinda de Veer

 • Antillen/Suriname 2010

  Crusa Lama - Aruba

  Met: Anthony Gario & Le Groove, Bas Heijne, Belinda de Veer, Bernice Chauly, Caresse Isings, Iman Humaydan, Luciano Milliard, Victor Mathilda, Yasmine Allas

  Crusa Lama - Papiamento voor Crossing the Seas - brengt een programma met buitenlandse en Arubaanse auteurs en musici. Belinda de Veer, Luciano Milliard en Caresse Isings - allen afkomstig van Aruba - treden samen op met de auteurs die namens Winternachten naar Aruba komen: Bernice Chauly (Maleisië), Bas Heijne en Yasmine Allas (Nederland) en Iman Humaydan (Libanon). Het programma bestaat uit voordrachten van de auteurs, een gesprek met de schrijvers over het thema 'A Sense of Belonging', en muzikale optredens van Le Groove, met zanger Anthony Gario. Het programma is samengesteld door de Bibliotéca Nacional van Aruba.

  Behalve in dit openbare programma, treden de schrijvers op maandag 19 april ook een bezoek aan de studenten van het Colegio EPI. Ze lezen voor uit hun werk, en gaan in discussie met de studenten, onder leiding van Victor Mathilda en Pancho Geerman.


  Aanvang programma 19.00 uur. Toegang AFL 5,-. Adres: Hardin Arubiana/Caribiana, Bachstraat # 5, Oranjestad. Informatie bij 00 297 582 1580 of 582 6924. Meer informatio op www.bibliotecanacional.aw