Inschrijven op de nieuwsbrief

Beatrijs Ritsema

Beatrijs Ritsema
Beatrijs Ritsema

(1954) bespreekt in de rubriek Moderne Manieren in Trouw problemen van alledag als: Wanneer gaat praten over in roddelen? Hoe vertel je dat iemand stinkt? Moet mijn kind 'u' tegen me zeggen? Etiquettespecialist en sociaal psycholoog Beatrijs Ritsema weet er wel raad mee en geeft de lezers van Trouw advies over regels en trucjes om het leven met anderen makkelijker en aangenamer te maken. Ritsema heeft diverse boeken geschreven over omgangsvormen in de liefde, het gezin, op het werk en tussen vrienden en kennissen. Behalve in Trouw publiceert ze ook regelmatig in andere media waaronder HP De Tijd en NRC Handelsblad. Ook is ze regelmatig te zien op tv als specialist in omgangsvormen.

(WIN2010)

Archief beschikbaar voor: Beatrijs Ritsema

  • Winternachten 2010 – Winternachten 2

    Wintercafé 3: New Etiquettes, please!

    Het is er weer: etiquette! Alsof het nooit is weggeweest. De winkels bieden ruime keuze in boeken die antwoord geven op vraag hoe je bestek moet neerleggen en oppakken, hoe je iemand het hof maakt en wanneer je wel en niet moet gaan zitten of opstaan. Etiquette-columniste Beatrijs Ritsema, legt uit hoe u op de juiste manier een echt Nederlands zesgangen diner doorkomt. Deze spoedcursus Nederlandse etiquette wordt met een smaakmakende Marokkaanse versie aangevuld. Esma Abouzahra laat u in woord en daad proeven van de regels die gelden aan de Marokkaanse dis. Aan u om uit deze potpourri van voorschriften ingrediënten te selecteren en uw eigen bouquet samen te stellen. Smakelijk! Presentatie Sanna Andréa-Dia.
    Aan het eind van dit uur hoort en ziet u een optreden van saxofonist en componist Maarten Ornstein en Joshua Samson (percussie). Ornstein heeft muziek gecomponeerd op teksten van de Libanese schrijfster Iman Humaydan. NL.