Inschrijven op de nieuwsbrief

Balout Khazraei

Balout Khazraei
Balout Khazraei

is opgegroeid in een kunstzinnige familie in Iran en leerde zich al vroeg uitdrukken in muzikale en kunstzinnige taal. In Iran studeerde ze klassieke Perzische muziek, in Nederland Kunstacademie en later Pabo. In haar werkwijze ligt de nadruk op ruimte scheppen voor creatieve en kunstzinnige communicatie om mensen en culturen te verbinden. Zij doceert als NT2 docent met veel enthousiasme Nederlands aan vluchtelingen aan Hamrah Instituut in Rotterdam. In de afgelopen jaren heeft zij diverse culturele en culinaire festivals georganiseerd. Als curator heeft zij gewerkt aan exposities van vluchtelingen. Haar meest recente expositie over en met vluchtelingen, hun kunst en denkwijze, bij SeedZ-Rotterdam werd in 2016 geopend door de burgemeester Ahmed Aboutaleb.

(WU 2017)

Archief beschikbaar voor: Balout Khazraei

  • Winternachten 2019 – Friday Night Unlimited

    Eindeloos leven: eeuwig verlangen in het licht van hier en nu

    Adam Zagajewski, eminent dichter en essayist uit Polen, opende Friday NIght Unlimited met voordracht uit eigen werk. Vervolgens gingen Ramayana-deskundige Arshia Sattar uit India en de Nederlandse schrijver en filosoof Joke Hermsen in gesprek over het verlangen naar eeuwig leven. Sattar vertaalde en herschreef de eeuwenoude verhalencyclus over de mythische strijd van prins Rama om zijn geliefde Sita terug te winnen uit handen van de demonische koning Ravana. Hermsen pleit in haar boek Stil de tijd voor een langzame toekomst waarin wachten, rust en verveling hun plaats behouden; in haar essay Melancholie van de onrust schetst ze de zegeningen van melancholie, onder meer als bron van creativiteit. Met klassieke Perzische muziek en poëzie door Balout Khazraei; gespreksleider was Fouad Laroui, schrijver en docent Frans en Arabische culturen aan de Universiteit van Amsterdam.

  • Winternachten 2017 – Door het Noordeinde: verhalen van achter de façades

    Door het Noordeinde: De Filosoof

    Wijnwinkel de Filosoof, Papestraat 5 in Den Haag, is de plek waar wijn, filosofie en poëzie elkaar in de armen nemen. U heeft niet alleen de keuze uit een ruim aanbod van wijnen, maar de Filosoof organiseert tevens om de twee weken een bijeenkomst met een prominente filosoof of dichter om over de zin en onzin van het leven kunt discussiëren. De kelder onder de winkel is hiervoor speciaal omgebouwd tot een kleine Agora, waar onder het genot van een glas wijn met elkaar van gedachten kan worden gewisseld. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.