Inschrijven op de nieuwsbrief

Auke Hulst

Auke Hulst - foto Andreas Terlaak
Auke Hulst - foto Andreas Terlaak

(Hoogezand-Sappemeer, 1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, bovenop de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land (2012), die meerdere prijzen won. Slaap zacht, Johnny Idaho (2015) en En ik herinner me Titus Broederland (2016) werden beide bekroond met de Harland Awards Romanprijs. Naast schrijver is Hulst literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en De Standaard. Begin 2017 nam Hulst het initiatief tot Als dit zo doorgaat, een verhalenbundel waarin 24 Nederlandse schrijvers middels fictie reageren op de verrechtsing van het politieke klimaat. Ook is hij muzikant. Bij de boeken Wolfskleren (2009) en Motel Songs (2017) verschenen bijbehorende albums en hij is de voorman van de Nederlandstalige band De Meisjes.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Auke Hulst

 • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

  Boek van mijn leven: Auke Hulst

  Schrijvers vertelden over hun favoriete boek: het boek dat hen inspireert of raakt; het boek dat hun artistieke, morele of intellectuele kompas heeft gevormd. Kortom: het boek dat ze iedereen aanraden. Interview: Abdelkader Benali.

 • Winternachten 2019 – Friday Night Unlimited

  Who wants to live forever?

  Hoe verwoorden of verklanken zij onze nabije toekomst? In dit literair-muzikaal optreden droegen zeven festivalauteurs ieder een nieuwe, in opdracht van Winternachten geschreven eigen tekst of gedicht voor, omlijst met muziek uitgevoerd door de uit Syrie afkomstige ud-speler Jaber Fayad. U hoorde en zag Ayelet Gundar-Goshen uit Israël, HemelBesem uit Zuid-Afrika, Jennifer Nansubuga Makumbi uit Oeganda, Arshia Sattar uit India, Leni Zumas uit de Verenigde Staten en, uit Nederland, Auke Hulst en Aafke Romeijn.
  Allen lieten zich inspireren door het festivalthema Who Wants to Live Forever? De auteurs droegen voor in hun moeder- of schrijftaal met simultaanprojectie van de Engelse en/of Nederlandse vertalingen.

 • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

  Auke Hulst over schrijver Philip K. Dick en 'A Scanner Darkly'

  Veelzijdig auteur, componist en muzikant Auke Hulst is een fan van de Amerikaanse schrijver Philip K. Dick. Die heeft een grote reputatie en cultstatus door zijn vooruitziende blik op de schaduwzijden van technologie, consumptie en hedonisme. Films als Blade Runner, Total Recall en Minority Report zijn gebaseerd op zijn werk. Hulst vertelde meer over de auteur, over zijn oeuvre, over waarom dit hem aanspreekt en over zijn favoriete verfilming van diens werk: A Scanner Darkly van Richard Linklater. Deze film is vanaf 22.10 uur te zien in Filmhuis Zaal 1.