Inschrijven op de nieuwsbrief

Asli Tohumcu

Asli Tohumcu
Asli Tohumcu

(Duitsland, 1974) is een Turkse schrijfster en journaliste. Op uitnodiging van AD/Haagsche Courant en Kosmopolis Den Haag verkent zij momenteel de wereld van de Turkse migranten in Den Haag. Tot april 2008 verschijnen van haar tien verhalen over Haagse Turken in AD/Haagsche Courant. De in Leverkusen geboren Tohumcu keerde op 5-jarige leeftijd terug naar Turkije. Tohumcu schrijft literatuurkritieken voor Turkse dagbladen en verzorgt een cultuurprogramma op de Turkse staatstelevisie TRT 2. Inmiddels zijn van haar een verhalenbundel (Abis, 2003) en de korte roman Yok Bana Sensiz Hayat gepubliceerd. Binnenkort verschijnt haar roman in Engelse vertaling onder de titel No life without you.

(WIN 2008)

Archief beschikbaar voor: Asli Tohumcu

  • Winternachten 2008 – Winternachten vrijdagavond

    Turkse literatuur van hier en daar

    De Turkse schrijfster en journaliste Asli Tohumcu woont sinds enkele maanden als gastschrijver in Den Haag. In opdracht van Kosmopolis Den Haag schrijft ze voor AD Haagsche Courant artikelen over Haagse Turken. Het zijn ontroerende stukken, met verhalen over een Turkije dat niet meer bestaat. Sadik Yemni woont al jaren in Amsterdam, en is als schrijver bekender in Turkije dan in Nederland. Tuncay Çinibulak is schrijver en dichter, en sinds 2005 hoofdredacteur van het Nederlands/Turkse business- & cultuurmagazine TULPIA. De drie dragen voor uit hun werk en gaan in gesprek over Turk zijn in Nederland, en over ontwikkelingen in Turkse literatuur uit Nederland en Turkije. Onder leiding van Margot Dijkgraaf. Engelstalig.

    Dit programma vervangt een eerder aangekondigd programma rond de Turkse dichteres Bejan Matur, die kort voor het festival afzag van deelname.