Inschrijven op de nieuwsbrief

Arjen Fortuin

Arjen Fortuin
Arjen Fortuin

(Amsterdam, 1971) is literatuurcriticus bij NRC Handelsblad. In de ogen van Fortuin is een roman een goede roman als deze zijn blik op de wereld verandert. Fortuin studeerde geschiedenis en filosofie in Amsterdam en Madrid. Tijdens zijn studie schreef hij al voor het faculteitsblad Babel, Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam, Biografie Bulletin en Historisch Nieuwsblad. Sinds 1998 werkte hij voor de bijlage Boeken van NRC Handelsblad, in 1999 werd hij redacteur van diezelfde bijlage en in 2005 coördinator literatuur. Hij heeft zich met name toegelegd op Nederlandse literatuur, geschiedenis en sportboeken. Fortuin zat ook in de redactie van Magazijn, een jaarboek voor schrijvers van onder de veertig, en samen met Hans Schoots stelde hij de bundel Ongenaakbaar Madrid (2003) samen met verhalen over de Spaanse hoofdstad. Hij is lid van de redactie van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam. In 2015 verscheen zijn biografie over uitgever Geert van Oorschot.

(2015)

Archief beschikbaar voor: Arjen Fortuin

  • Winternachten 2016

    NRC Leesclub live: 'Lucifer' van Connie Palmen

    Met: Arjen Fortuin, Margot Dijkgraaf, Michel Krielaars, Toef Jaeger

    Een traditie op het festival, de NRC Leesclub live. Het panel, met daarin NRC-medewerkers Margot Dijkgraaf, Arjen Fortuin en Toef Jaeger, bespreekt onder leiding van chef boeken Michel Krielaars Lucifer (2007) van Connie Palmen. In deze filosofische whodunit valt de vrouw van componist Lucas Loos in de zomer van 1981 op een Grieks eiland in een diepe afgrond. Vijfentwintig jaar later gaat de ik-figuur op onderzoek uit. Via de kleurrijke personages die het Amsterdam van de jaren tachtig bevolkten, stuit ze op onverwachte bronnen. Was deze dood al jarenlang aangekondigd in een muzikaal oeuvre of was haar val een verschrikkelijk ongeluk? Niet voor niets draagt de roman een citaat uit 'Sympathy for the Devil' van de Rolling Stones als motto: 'But what's confusing you / is just the nature of my game'.
    Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst en uiteraard kunt u, de lezer van het boek, uw steentje bijdragen in de discussie. Aansluitend kunt u het programma bezoeken waarin Connie Palmen wordt geïnterviewd door Anna Luyten.