Inschrijven op de nieuwsbrief

Arie Boomsma

Arie Boomsma - foto Roland J. Reinders
Arie Boomsma - foto Roland J. Reinders

(Marken, 1974) is tv-presentator, fotomodel en schrijver. Onlangs verscheen Waarom ben je niet bij mij, een bloemlezing met liefdesgedichten: van klassiekers als Kloos, Slauerhoff en Bloem, tot jonge dichters van nu zoals Van Heemstra, Mohlmann en Deckwitz. Boomsma zwierf in zijn jonge jaren als domineeszoon door Nederland en studeerde psychologie en communicatie in de VS. Hij debuteerde op tv bij Veronica en stapte over naar de EO nadat hij samen met zijn vader en broer een boekje had geschreven over geloofsvragen. Een van de opvallendste programma's die hij maakte was 40 dagen zonder seks. De relatie met de EO bekoelde nadat Boomsma zich schaars gekleed had laten fotograferen voor L'Homo, een eenmalige uitgave van LINDA. Enige tijd later vertrok hij naar de KRO waar hij verschillende programma's over homoseksualiteit presenteerde. In 2011 verscheen zijn debuutroman Relishow, over een populaire evangelist die de liefde van Jezus vooral in fysieke zin propageert. In januari 2014 verschijnt Troost, zijn essay voor de Maand van het spirituele boek van de CPNB.

(2014)

Archief beschikbaar voor: Arie Boomsma

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  Met de bloemlezer aan tafel: Arie Boomsma

  Schuif aan bij de tafel van gastheer Francis Broekhuijsen. Hij ontvangt hier Arie Boomsma, samensteller van prachtige poëzie bloemlezingen. We luisteren naar zijn favoriete muziek, en gaan met hem in gesprek. Vergeet niet uw dichtbundels te laten signeren! Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Arie Boomsma

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert Arie Boomsma zijn leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest mee en gaat in kleine kring met hem in gesprek.

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  Noem mij, noem mij!

  'Noem mij, noem mij, spreek mij aan,  o, noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten,' dichtte Neeltje Maria Min al bijna 50 jaar geleden. Het diepe verlangen naar liefde en bevestiging wordt vanavond muzikaal en poëtisch vertolkt door de dichters, die Arie Boomsma aan ons voorstelt:  de aanstormende jonge debutante Kira Wuck, genomineerd voor de C. Buddingh' prijs, de gelauwerde in Zuid- Afrika wonende dichter Alfred Schaffer, de doorlopend verliefde Nederlands-Irakese Rodaan Al Galidi en de genomineerden voor de VSB Poeziëprijs Miriam Van hee en Antoine de Kom. Gelardeerd met een spetterend optreden van rapper/dichter Typhoon. 

  Programma ism Poetry International en CPNB