Inschrijven op de nieuwsbrief

Anton Goudsmit

Anton Goudsmit
Anton Goudsmit

(Haarlem, 1967) is bekend als gitarist van diverse bands, zoals New Cool Collective, The Ploctones en het kwartet van Eric Vloeimans. Hij studeerde in 1994 summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. In de loop der jaren heeft Anton Goudsmit in diverse groepen gespeeld en opgetreden met veel verschillende andere artiesten. Hij voelt zich thuis in veel verschillende stijlen en is bekend om zijn aanstekelijke en humoristische stijl. Op het podium is hij een opvallende verschijning, onder andere door zijn expressieve mimiek. Zijn gitaarspel en composities getuigen van een bijzondere inventiviteit en originaliteit. In 2010 kreeg Anton Goudsmit de Boy Edgar Prijs. De jury prees hem om zijn veelzijdigheid en het feit dat hij verschillende leeftijdsgroepen weet aan te spreken. In datzelfde jaar ontving hij het Duiveltje, de prijs voor beste Nederlandse popgitarist.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Anton Goudsmit

 • Winternachten 2015

  Wereldverhalen in Theater Dakota

  Met: Abdelkader Benali, Anton Goudsmit, Cynthia Mc Leod, Francis Broekhuijsen

  Niets mooier dan elkaar verhalen vertellen. Verhalen van ver en dichtbij. Van studenten van de Haagse Hogeschool, van deelnemers aan de verhalenwedstrijd van Theater Dakota, van het publiek en van schrijvers. Voel je thuis is in deze editie van het festival het onderwerp van de verhalen.

  Studenten van de Haagse Hogeschool maken hun verhalen samen met dramadocente Martine Zeeman. Twee auteurs, te gast op het festival, doen ook mee: de Surinaamse Cynthia McLeod (bekend van het onlangs verfilmde Hoe duur was de suiker) en Abdelkader Benali. En er is muziek van gitarist Anton Goudsmit. Heeft u zelf een verhaal van maximaal vijf minuten dat hierbij past? U hoeft het niet helemaal op te schrijven, als u het maar vertellen wilt. Aanmelden kan bij Theater Dakota. Doe mee!

  Het programma is Nederlandstalig.