Inschrijven op de nieuwsbrief

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije - foto Esther Hessing
Anneloes Timmerije - foto Esther Hessing

(Amsterdam, 1955) is van huis uit journalist en auteur van literaire en historische non-fictie. In 2005 maakte ze haar fictiedebuut met de verhalenbundel Zwartzuur, winnaar van de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006. Op dit succes volgden Timmerijes eerste roman De grote Joseph (2010). Ze publiceerde verder Slaapwandelen bij daglicht, Indisch zwijgen en, samen met Charles den Tex, Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd (2014). In 2019 verscheen haar historische roman De mannen van Maria, over een jonge vrouw die in 1625 wordt uitgehuwelijkt naar Nederlands-Indië.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Anneloes Timmerije

 • Winternachten 2020

  VPRO OVT Live

  Met: Anneloes Timmerije, Clarice Gargard, Dido Michielsen, Ellen Deckwitz, Jos Palm, Liesbeth Zegveld, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Reggie Baay, Robin Block, Stefan Hertmans

  Elke zondagochtend staat actualiteit van de geschiedenis centraal in een van de best beluisterde Nederlandse radioprogramma's. Zondagochtend 19 januari 2020 wordt OVT live uitgezonden vanaf het Winternachten festival.

  In de foyer van Theater aan het Spui luistert en kijkt u naar gesprekken, interviews en verhalen met onder meer festivalauteurs Stefan Hertmans - winnaar van de Constantijn Huijgens-prijs voor zijn gehele oeuvre -, Ellen Deckwitz, Clarice Gargard, Reggie Baay en Robin Block.

  Andere gespreksgasten zijn onder meer advocaat en hoogleraar Liesbeth Zegveld, onder meer bekend van processen aangespannen door nabestaanden van oorlogsslachtoffers in voormalig Nederlands-Indië, en schrijvers Dido Michielsen en Anneloes Timmerije die beiden recentelijk romans publiceerden die zich afspelen in voormalig Nederlands-Indië.

  Daarnaast omvat de uitzending vaste onderdelen als de column met een originele visie op heden of verleden, ditmaal van schrijver Nelleke Noordervliet, en de bespreking van historische publicaties. Presentatie: Paul van der Gaag en Jos Palm.