Inschrijven op de nieuwsbrief

Anna Montan

Anna Montan
Anna Montan

groeide op met de klanken van de viool en de 78-toerenplaatjes van haar Indische opa. Aanvankelijk trad zij als zangeres en percussioniste op in pop-, soul- en salsabands. Gaandeweg ontpopte zij zich als jazz-zangeres - met klassiek getrainde stembanden. De zin om te experimenteren en haar Indische achtergrond leidden in 2011 tot het album Cinta, een dynamische mix van oost en west, een vlechtwerk van westerse jazz en Indonesische keroncong. Sinds 2004 werkt Anna Montan samen met bassist Patrick Lauwerends.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Anna Montan

  • Winternachten 2015

    Indische Winter Kumpulan

    Met: Adriaan van Dis, Anna Montan, Bodil de la Parra, Dinar Rahayu, Gustaaf Peek, Karin Amatmoekrim, Michaël Olbrechts, Nadja Hüpscher, Patrick Lauwerends, Reggie Baay

    Een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van Indische lekkernijen gepraat wordt over Ind(ones)ische literatuur.
    Een speciaal programma ter gelegenheid van de 20e editie van het festival, dat in 1995 van start ging onder de naam Indische Winternacht. Kumpulan verwijst naar het typisch Indische 'samenzijn, samen komen', met familie, vrienden of anderszins. De optredende schrijvers Karin Amatmoekrim, Reggie Baay, Adriaan van Dis, Gustaaf Peek en Dinar Rahayu (Indonesië) vertellen aan de hand van een meegebracht object, foto, of muziekfragment een verhaal over een moment van Indisch samenzijn. We kijken ook uit naar de bijdrage van de jonge Belgische stripauteur Michaël Olbrechts, wiens debuutalbum De allerlaatste tijger gaat over de geschiedenis van zijn overgrootmoeder op Java. De vrolijke presentatie is in handen van de actrices Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher, die toerden met het theaterprogramma Ouwe pinda's. Uiteraard zijn er in de pauze Indische hapjes verkrijgbaar, van Toko Zwijndrecht. En er klinkt jazzy krontjong van Anna Montan en Patrick Lauwerends. Aduh, geséllig tog!