Inschrijven op de nieuwsbrief

André Klukhuhn

André Klukhuhn - foto Serge Ligtenberg 2004
André Klukhuhn - foto Serge Ligtenberg 2004

(Amsterdam, 1943) isdirecteur van Studium Generale aan de Universiteit Utrecht. In 2003 werd zijn boek De geschiedenis van het denken gepubliceerd. In dit boek schetst Klukhuhn de geschiedenis van de wetenschap, wetenschapsfilosofie en technologie en legt daarbij verbindingslijnen naar algemene filosofie, literatuur en beeldende kunst. Dr. André Klukhuhn studeerde aan de Universiteit van Amsterdam fysische chemie en promoveerde1973. In 1993 deed hij een vergeefse poging om zijn doctorstitel weer in te leveren uit protest tegen het overheidsbeleid met betrekking tot de universiteit.In 1995 kwam het boek Sterf oude wereld uit, een voorganger van De geschiedenis van het denken.
WIN 2003

Archief beschikbaar voor: André Klukhuhn

  • Winternachten 2004

    De toekomst is geen sprookje

    Met: André Klukhuhn, Ilja Leonard Pfeijffer, Joke van Leeuwen, Manon Uphoff, Michaël Zeeman, Said el Haji, Thea Doelwijt

    Er was eens een meisje dat bovenop een toren van boeken klom, zo hoog, dat ze boven de wolken uitkwam. Hoe is het uitzicht? Is ze daar veilig? Hoe zal het haar vergaan? Schrijfsters Manon Uphoff en Thea Doelwijt, schrijver en performer Said El Haji, filosoof en schrijver André Klukhuhn, schrijfster en cabaretière Joke van Leeuwen en dichter en rebel Ilja Leonard Pfeijffer schreven een sprookje voor haar. Ze geven haar een toekomst, misschien dichten ze haar zelfs een ideaal toe. Wordt ze gelukkig? Luister naar zes sprookjes voor volwassenen en een gesprek met de schrijvers onder leiding van Michaël Zeeman.