Inschrijven op de nieuwsbrief

Amarins & Le Gatte Negre

Amarins
Amarins

maakt onbezorgde folkachtige popmuziek met diepgang. Dit vrolijke kwintet mengt invloeden uit de Balkan, de Arabische wereld, latin en Hollandse fanfarecultuur tot een zeer aanstekelijk geheel. Frontvrouw is Amarins Romkema, een jonge Friese zangeres en gitariste die eerder te horen was op albums van Lucky Fonz III. Amarins heeft een onbevangenheid die doet denken aan Fay Lovsky. In de bezetting horen we onder meer ukelele, viool, accordeon, gitaren en een staande bas. De vele optredens in binnen- en buitenland hebben de groep een volwassen geluid bezorgd zonder dat hun muziek heeft ingeboet aan spontaniteit.

(dec 2010)

Archief beschikbaar voor: Amarins & Le Gatte Negre

  • Winternachten 2011 – Winternacht 2

    Wintercafé 3: VPRO De Avonden

    De zoektocht naar Utopia gaat door, met voordrachten van Ernest van der Kwast en Hector Abad. Filosofen Menno van der Veen en Hans Achterhuis gaan met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van nieuwe Utopieen. Schuilt er niet in elke vorm van Utopisch denken een groot gevaar? Of hebben we geleerd van eerdere mislukte Utopieën en zijn we daardoor juist nu wel degelijk in staat om vrijelijk een nieuwe en betere wereld te bedenken? Muziek: het collectief Amarins & Le Gatte Negre. Presentatie: Jeroen van Kan en Lotje IJzermans. Nederlands- en Engelstalig.

  • Winternachten 2011 – Winternacht 2

    Wintercafé 2: VPRO De Avonden

    In VPRO's De Avonden geven dichters, muzikanten en schrijvers het publiek inzage in hun eigen Utopia.  Schrijvers Gustaaf Peek en Hisham Matar schreven elkaar drie maanden lang brieven waarin ze elkaar wegwijs maakten in hun poetica. Het schrijversutopia? Bestaat dat daadwerkelijk en hoe idealistisch moet je zijn om te kiezen voor een schrijversleven? Vanavond ontmoeten zij elkaar voor het eerst live aan tafel. Beiden lezen fragmenten voor uit de briefwisseling en gaan met elkaar in gesprek over de vondsten tijdens de literaire Blind Date. Schrijfster Elif Batuman spreekt over het schrijversgeluk. Presentatie: Jeroen van Kan en Lotje IJzermans. Muziek: het collectief Amarins & Le Gatte Negre. Nederlands- en Engelstalig.