Inschrijven op de nieuwsbrief

Alfred Marseille

Alfred Marseille
Alfred Marseille

is een designer en mediakunstenaar met een achtergrond in filosofie en electronische muziek die werk maakt met video, geluid, fotografie en installatiekunst. Sinds 2006 werkt hij samen met dichter Jan Baeke in Public Thought; ze creëren cinépoèmes, data-gedichten, korte films en praktizeren de kunst van de speculatieve analyse. Marseille is verder actief in het collectief De Tropisten; hiermee nam hij deel aan belangrijke tentoonstellingen en optredens in Fabriek (Eindhoven), Zeebelt (Den Haag), Time Based Arts en Oude Kerk (beide Amsterdam), Plasy klooster (Tsjechië), Interazoni Festival (Italië), Hortus Botanicus Amsterdam, Amsterdam Light Festival en de Royal Botanic Garden in Edinburgh. Hij ontwerpt sinds 1995 interactieve media en richt in 2000 Zeezeilen op, een ontwerpstudio.

(WU 2017)

Archief beschikbaar voor: Alfred Marseille

  • Winternachten 2017

    Schrijversfeest

    Met: Aad Meinderts, Alfred Marseille, Anton Valens, Atte Jongstra, Benno Tempel, Charlotte Van den Broeck, Eric Vloeimans, Hassnae Bouazza, Jan Baeke, Joris Wijsmuller, Karin Amatmoekrim, Katinka Polderman, Kees 't Hart, Max Pam

    Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen, de literatuurprijzen van de gemeente Den Haag. We vieren de Nederlandse literatuur met diverse optredens van schrijvers, dichters en musici. Schrijfster Karin Amatmoekrim geeft haar visie op 'De Staat van de Nederlandse letteren'. Hassnae Bouazza presenteert.

    Voordat wethouder voor cultuur Joris Wijsmuller de prijzen uitreikt, bepalen de bezoekers wie van drie genomineerde middelbare scholieren de eerste Jonge Campertprijs, de prijs voor een jonge Haagse dichter, ontvangt. Daarna ontvangt Jan Baeke de Jan Campert-prijs voor zijn dichtbundel Seizoensroddel. Videokunstenaar Alfred Marseille houdt voor hem een lofrede in de vorm van een korte film.Cabaretière Katinka Polderman spreekt Anton Valens toe, die de F. Bordewijkprijs krijgt voor zijn roman Het compostcirculatieplan. Benno Tempel, directeur van Gemeentemuseum Den Haag, houdt de lofrede voor Kees 't Hart, die de J. Greshofprijs krijgt voor de essaybundel Het gelukkige schrijven. De middag culmineert in de uitreiking van de Constantijn Huygens-prijs voor een geheel oeuvre, die dit jaar wordt uitgereikt aan Atte Jongstra. Hij wordt muzikaal toegesproken door trompettist Eric Vloeimans, en krijgt een lofrede van Max Pam. De jonge Vlaamse dichteres Charlotte Van den Broeck leest enkele van haar gedichten voor ons. Een programma in samenwerking met de Jan Campert-stichting / Literatuurmuseum.