Inschrijven op de nieuwsbrief

Akwasi

Akwasi
Akwasi

(1988) is onder meer rapper, schrijver, dichter, producer en DWDD-tafelheer. Hij begon op zijn veertiende met rappen en richtte de groep Zwart Licht op. De rapformatie maakte onder meer de albums Leeroy Draait Door (2012) en Bliksem (2018). Als eigenaar van het platenlabel Neerlands Dope biedt hij jong muzikaal talent de kans om te groeien. Als workshopmaster geeft hij les op scholen in schrijven, drama, rap en podiumpresentatie. Hij acteert in het theater en in televisieseries als Feuten, Toren C, De Vluchtkerk en Moordvrouw. Akwasi is verder schrijver, scenarist, dichter en man van het gesproken woord. Voor SchoolTV maakte hij ReChill, een innovatief programma voor kinderen over meditatie. Ook in zijn verhalendebuut Laten we het er maar niet over hebben (2018) toont Akwasi zich een meesterlijk verteller.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Akwasi

  • Winternachten 2019

    Woorden Worden Zinnen - Winternachten editie

    Met: Aafke Romeijn, Akwasi, Elfie Tromp, Elzahra Elkawafi, HemelBesem, Jennifer Muntslag, Mr. Winter, Quin Kempees, Roos Dickmann, Roza Lozica

    In Paard bleek het genieten van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feelgood setting tijdens deze speciale Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen. De line up bestond uit verhalenverteller en rapper Akwasi, schrijver en columnist Elfie Tromp, schrijver en singer-songwriter Aafke Romeijn, actrice Roos Dickmann (o.a. Soof), rapper, radio host en schrijver HemelBesem uit Zuid-Afrika en zangeres Roza Lozica (o.a. The Voice of Holland). En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, favo host JNM The Naked MC en de plaatjes van DJ Winter.
    Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.