Ga naar de inhoud
NL EN menu

Books Unlimited: Mohsin Hamid en Leïla Slimani

Friday Night Unlimited -
Books Unlimited met Leïla Slimani en Mohsin Hamid
Books Unlimited met Leïla Slimani en Mohsin Hamid

Dit is de unieke mogelijkheid om kennis te maken met twee jonge internationale topschrijvers en hun recent in Nederland verschenen boeken. Eén op één gaat Margot Dijkgraaf, literatuurcriticus bij NRC, een half uur in gesprek met Leïla Slimani (Frankrijk) en vervolgens met Mohsin Hamid (Pakistan) over hun drijfveer om te schrijven, het ontstaan van hun personages en het wereldwijde succes van hun boeken.

Leïla Slimani won in Frankrijk de Prix Goncourt voor Een zachte hand, haar vlijmscherpe roman en thriller over een killer-nanny. De schrijver en journalist staat momenteel zowel in Frankrijk als in Marokko sterk in de belangstelling door Sexe et mensonges, haar bundel taboedoorbrekende interviews met Marokkaanse vrouwen over sexualiteit.

Mohsin Hamid werd bekend met zijn (later verfilmde) bestseller The Reluctant Fundamentalist over een Pakistaanse man die besluit zijn leven in de VS op te geven na een mislukte liefdesaffaire en de gebeurtenissen van 9/11. In zijn jongste roman Exit West - geselecteerd voor de shortlist van de Man Booker Prize 2017 - vindt een verliefd koppel temidden van oorlog en migratie via geheimzinnige deuren een vluchtweg naar het Westen.