Ga naar de inhoud
NL EN menu

KAARTVERKOOP & praktisch

Hieronder vindt u alle informatie over kaartverkoop voor het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag.

Het festival verkoopt geen passepartouts, u koopt voor elk festivalevenement afzonderlijk het gewenste aantal kaarten.

 

ONLINE KAARTEN KOPEN

Kaarten voor het festival zijn, per festivalonderdeel, online uitsluitend te koop via de website van Het Nationale Theater. Een kaart geeft toegang tot het festivalonderdeel van uw keuze in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Ga hier direct door naar de kaartverkoop-pagina (opent in nieuw venster).

Als u online Winternachten-kaarten koopt via de website van Het Nationale Theater dient u daar een account te hebben of een nieuw account aan te maken. Had u eerder al een account bij Theater aan het Spui, dan kunt u met hetzelfde emailadres een nieuw account bij Het Nationale Theater aanmaken.

Online kaarten kopen is snel en makkelijk. U betaalt met iDEAL of creditcard. Zonder transactiekosten. U krijgt uw kaarten per mail toegestuurd, print deze uit en toont deze op de betreffende middag of avond aan de ingang van Theater aan het Spui.

 

EARLY BIRD-KORTING 

Snelle beslissers profiteren van korting op de kaarten voor de grote festivalavonden Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited  in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag:

Tot en met 26 december 2017 kost 1 kaart voor Friday Night Unlimited of Saturday Night Unlimited slechts 20,00 euro. Vanaf 27 december 2017 betaalt u hiervoor 28,50 euro.

Met CJP of Studentenkaart kost 1 kaart 14,25 euro.

 

KASSAVERKOOP

Kaarten voor het Winternachten festival zijn - naast online via de website van Het Nationale Theater - ook verkrijgbaar aan de kassabalies van Theater aan het Spui en van de Koninklijke Schouwburg. 

Alle informatie, zoals openingstijden van de balies, is te vinden op deze pagina op de website van Het Nationale Theater.

 

KORTINGSPASSEN

Om gebruik te maken van reductie op de kaartprijs dient u in het bezit te zijn van de betreffende kortingskaartsoort en deze desgevraagd te tonen. 

Met de volgende kaarten krijgt u korting op de toegangsprijs*:

UITPas, CJP, Studentenkaart en Ooievaarspas

*op de Early Bird tickets is geen reductie mogelijk.

 

OVERNACHT MET FESTIVALKORTING IN NOVOTEL DEN HAAG CITY CENTRE****

Na uw festivalbezoek op vrijdag 20 en/of zaterdag 21 januari 2017 comfortabel overnachten in het 4-sterrenhotel waar ook alle schrijvers verblijven?

Winternachten festival-bezoekers overnachten met korting in Novotel Den Haag City Centre, tegenover het Binnenhof gelegen in de sfeervolle Passage - op vijf minuten lopen van Theater aan het Spui. Bus- en tramhalte op slechts 100 meter. Ook handig: er is een parkeergarage voor hotelgasten.

U betaalt per nacht 85,- euro voor een éénpersoons- of 95,- euro voor een tweepersoonskamer inclusief uitgebreid ontbijtbuffet.Exclusief toeristenbelasting.

Reserveer tijdig via 070-3108880 of stuur een email aan H1180-RE@accor.com onder vermelding van 'Winternachten festival'.

 

PRAKTISCH: ETEN & DRINKEN, BUS/TRAM, TREIN, FIETS OF AUTO

Festivallocatie
Theater aan het Spui (adres: Spui 187, 2511 BN Den Haag) en het naastgelegen Filmhuis Den Haag vormen samen één grote locatie voor het Winternachten festival. Via een binnendoorgang zijn beide met elkaar verbonden. De festivalentree is de ingang van Theater aan het Spui.

 

Eten en drinken

In de foyers van zowel Theater aan het Spui als van Filmhuis Den Haag zijn aan de bars koffie, thee, drankjes en versnaperingen verkrijgbaar.

Tijdens Friday Night Unlimited en Saturday Night Unlimited zorgt 's-Peer Catering uit Den Haag voor bijzondere, gezondere, betaalbare en vooral lekkere biologisch-vegetarisch hapjes. Bezoek hun website of ga eten in hun restaurant De Grote Pyr in het monumentale oude gebouw aan de Waldeck Pyrmontkade vlakbij de Haagse binnenstad.

 

Fiets

Het makkelijkst bereikt u Winternachten festival per fiets. De Biesieklette-stalling Stadhuis is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend tot 01.00 uur en de stalling op het Buitenhof is die dagen geopend tot 03.00 uur. De stalling is de 1e dag gratis tot de sluitingstijd van die dag. Raadpleeg tevoren biesieklette.nl.

Bij Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag is de stallingsruimte op het voorplein heel beperkt. Wij raden u aan een van bovenstaande bewaakte Biesieklette-stallngen te gebruiken.

 

Openbaar vervoer

U bereikt Winternachten festival ook makkelijk met het openbaar vervoer. De NS stations Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor bevinden zich op circa 15  tot 20 minuten loopafstand. Bussen en trams van de HTM vervoeren u vanaf deze stations of elders vanuit Den Haag, Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Delft tot vlakbij Theater aan het Spui. Dichtstbijzijnde haltes: Den Haag Centrum, Den Haag Spui of Den Haag Kalvermarkt-Stadhuis. Raadpleeg tevoren htm.nl of 9292.nl.

Nachttreinen vertrekken eenmaal per uur vanaf Den Haag Hollands Spoor richting Leiden en Amsterdam of Delft en Rotterdam. Raadpleeg tevoren ns.nl of 9292.nl.

 

Met de auto

Vanaf A4/A12: borden Den Haag Centrum volgen, daarna op de Utrechtsebaan afslag Centrum kiezen. Bij stoplichten linksaf slaan, het Prins Bernhard Viaduct op. Aan het einde van het viaduct rechts de inrit naar Parking Spui Centre. Als u deze inrit niet kiest, kruist u het Spui, met op de hoek rechts van u Theater aan het Spui. Als u vanaf de A44 (Leiden, Wassenaar) komt, dan raden wij u aan om bij Den Haag op de Benoordenhoutseweg linksaf te slaan, de Boslaan in, dan rechts langs de Utrechtsebaan te rijden, en rechtaf te slaan bij het Prins Bernhard Viaduct. Aan het eind daarvan neemt u rechts de inrit naar P1 Parking Spui Centre.

Parkeergarages

Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. P1 Parking Spui Centre en P1 Parking Muzenplein zijn op donderdag- vrijdag- en zaterdagavond tot 02:00 uur 's nachts open. Let bij de andere parkeergarages op de sluitingstijd.