Ga naar de inhoud
NL EN menu

Monir Goran

Monir Goran
Monir Goran

(1975, Kirkuk, Irak) speelt sinds zijn kindertijd gitaar en ud, en groeide op met Koerdische muziek. Hij kreeg zijn muzikale opleiding in Bagdad. In Jordanië gaf hij les op de muziekschool. Hij speelde in de band 'Al-Nagam -Alasil' waarmee hij regelmatig optrad op festival in Amman en Zerkah. In Nederland trad hij onder meer op bij festival en theaters als Rasa, Paradiso, Dunya, Global Village en bij Radio 4 & 6.

(2017)

Archief beschikbaar voor: Monir Goran

 • Winternachten 2018

  Wereldverhalen in Escamp: Wat draag ik?

  Met: Charlotte Van den Broeck, Francis Broekhuijsen, Monir Goran, Rodaan Al Galidi

  Niets mooiers dan elkaar verhalen vertellen in deze tijden van selfies en snapchat! Wereldverhalen is inmiddels een prachtige traditie van Winternachten festival in Theater Dakota. Ditmaal is het motto: wat draag ik? Vertel het verhaal dat daar voor jou mee verbonden is!

  Drie Winternachten festival-gasten komen naar Theater Dakota om hun verhalen te vertellen. De Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck trad al twee keer op tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht en is voor haar bundel Nachtroer genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Dichter en schrijver Rodaan Al Galidi brengt samen met ud- en gitaarspeler Monir Goran dit thema in dichtvorm en muziek tot leven.

  Studenten van de Haagse Hogeschool - die vertel-les kregen van regisseur en meester-verhalenverteller Martine Zeeman, dragen bij.

  Ook Frandjescka Balootje, Xaviera Cameron, Bryony Burns - deelnemers van het Theater Dakota Winter Verhalen Festival - en Dakota-programmeur Mark Kalsbeek vertellen een verhaal. Tenslotte doen ook Shanella Bridgewater en Kavita Parsan mee: niet alleen met verhalen maar ook met zelfgebakken pasteitjes en cakejes.

  Presentator Francis Broekhuijsen nodigt u van harte uit om te komen kijken, luisteren en vertellen!

  Nederlands gesproken.

 • Winternachten 2018

  Baban Kirkuki in Nieuw Waldeck

  Met: Baban Kirkuki, Monir Goran

  Dichter Baban Kirkuki en ud-speler en componist Monir Goran kennen elkaar uit Irak en zijn, los van elkaar, beiden het regime in Bagdad ontvlucht. Na een twee jaar durende vlucht hebben ze elkaar in 1999 weer ontmoet in Nederland. Ze treden vaker samen op en vertellen met indringende muziek en gedichten over hun vluchtreis.

  N.B. Oorspronkelijk zou Rodaan Al Galidi aan dit programma deelnemen. Hij is helaas verhinderd.